Yhdessä -toiminta.

Ikäihmiset ja maahanmuuttajat yhdessä -toiminta tuo paikallisia vanhus- ja monikulttuurisuusalan toimijoita yhteen. Kehitämme yhteistyössä toimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat.

Yhteisen toiminnan kautta maahanmuuttajat tutustuvat ikäihmisiin, harjoittelevat suomen kieltä ja saavat kokemusta vapaaehtoistoiminnasta. Ikäihmiset puolestaan pääsevät jakamaan elämänkokemustaan, saavat uusia tuttavuuksia ja mielekästä sisältöä arkeensa.

Vallin jäsenyhteisöjen lisäksi mukaan voivat lähteä esimerkiksi maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusjärjestöt, oppilaitokset tai muut kohderyhmien kanssa toimivat tahot. Tuemme toimijoita uusien yhteistyökumppaneiden löytämisessä ja yhteisen toiminnan aloittamisessa.

Vapaaehtoistoiminnan tueksi tuotamme selkokielisiä aineistoja.

Yhdessä-toiminta toteutetaan yhteistyössä Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen kanssa.

 

Näitä toimintoja kehitämme:

Tehdään yhdessä

Juhlitaan, laitetaan ruokaa, tehdään retki tai mitä vain! Pääasia on, että toiminnan avulla ikäihmiset ja maahanmuuttajat pääsevät yhdessä tekemään, tutustumaan ja oppimaan toisiltansa.

Päivä vapaaehtoisena
Maahanmuuttajat kokeilevat vapaaehtoistoimintaa ja tutustuvat palvelutalojen ja hoivakotien arkeen. Päivän aikana toteutetaan selkokielisiä lukuhetkiä tai yhteisiä toimintatuokioita. Kokeilupäivä voidaan järjestää esimerkiksi suomen kielen opiskelijaryhmälle.

Minä luen sinulle -kampanja
Valtakunnallisessa kampanjassa maahanmuuttajat lukevat ääneen selkokielisiä kirjoja iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Vietämme kampanjaviikkoa 5.2.-11.2.2018 teemalla Ystävyys. Haastamme mukaan kaikki ikäihmisten, kehitysvammaisten ja maahanmuuttajien kanssa toimivat tahot. Kampanjasivut avataan marraskuussa mutta mukaan voi ilmoittautua jo nyt: minna.salonen@kvl.fi

 

 

Kysy lisää ja tule mukaan!

Valli ry
Projektisuunnittelija (vastaava)
Aili Korteniemi
aili.korteniemi@valli.fi
050 400 9485

Selkokeskus / Kehitysvammaliitto ry
Projektisuunnittelija Minna Salonen
minna.salonen@kvl.fi
045 77345474 selkokeskus.fi

 

Toimintaa rahoittaa STEA vuosina 2017-2019 (Mentorimummot ja -papat -hanke).