Työyhteisöille taitoa nuorten mentorointiin.

Onko teillä nuoria työkokeilijoita tutustumassa vanhustyöhön? Tarjoatteko tulevana kesänä nuorille ensimmäisen kosketuksen vanhustyöhön kesätyöpaikkojen muodossa?

Nuoret ovat paitsi tulevaisuuden työvoimaa ja kollegoitanne vanhustyössä myös meidän tulevaisuuden hoitajiamme. Siksi on tärkeää, että he saavat hyvän perehdytyksen alalle. Hyvä mentori, ohjaaja, on nuorelle tärkeä esikuva ja malli, jolta nuori omaksuu vanhustyön arvot ja käytännöt.

Vanhustyön Trainee –hankkeessa on kehitetty mentorointimalli, jonka tavoitteena on edistää työyhteisöjen valmiuksia ja halukkuutta tarjota nuorille mahdollisuuksia tutustua vanhustyöhön esimerkiksi työkokeilun avulla. Trainee-mentorikoulutukset toteutetaan työyhteisöissä yhden aamu- tai iltapäivän mittaisina ja ne voidaan rakentaa joko vain mentoreille (nimetyille ohjaajille) tai koko työyhteisöille. Tilaisuudet ovat lähtökohtaisesti maksuttomia ja ne on suunnattu ensisijaisesti Vallin jäsenjärjestöille ja muille järjestöpohjaisille toimijoille.

Tarvitaanko teillä lisää osaamista nuorten työntekijöiden kohtaamiseen? Ota yhteyttä niin mietitään, olisiko mentorikoulutus teille sopiva vaihtoehto!

Tutustu myös hankkeessa tuotettuun mentorioppaaseen täällä.

Mari Huusko
Suunnittelija
Vanhustyön Trainee
p. 050 374 8001
mari.huusko@valli.fi