Vuoden isovanhempi .

 

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry. jakaa Vuoden isovanhempi -tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on myönteisellä tavalla edistänyt lasten ja isovanhempien suhteita ja isovanhempien arvostusta.

Tunnus jaetaan isovanhempien päivänä, jota on juhlittu vuodesta 1985 Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton aloitteesta. Isovanhempien päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota isovanhempien merkitykseen lapsenlapsilleen ja muille lapsille sekä isovanhempien arvostukseen koko yhteiskunnassa.

Vuonna 2017 Vuoden isovanhempi -tunnustus on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tunnustus jaetaan 19.10.2017 Valli ry:n juhlaseminaarissa.

Isovanhempien päivänä juhlitaan kaikkia isovanhempia

Isovanhempien päivää vietetään vuosittain lokakuun kolmantena lauantaina. Valli ry kannustaa tuolloin kaikkia juhlimaan isovanhemmuutta. Löydät ohjeita juhlan järjestämiseen täältä.

Isovanhempien päivänä perheet, lapset ja lastenlapset voivat kokoontua yhdessä isovanhempien kanssa mukavan tekemisen merkeissä. Isovanhempien päivä on koko perheen juhla.

Vallin jäsenjärjestöt juhlistavat Isovanhempien päivää palvelutaloissa ja -keskuksissa mm. kutsumalla vierailijoita ja järjestämällä tapahtumia. Juhlan isovanhempien kunniaksi voi järjestää kuka tahansa kiinnostunut - myös kaupunki, kunta, yhdistys tai yritys.

Vuoden isovanhemmat viime vuosilta:

2016
geriatrian professori
Jaakko Valvanne
2015
Tiiu Holappa ja Celestine Vita-Buba
Monika-Naiset liitto ry
kototuttamistyön vapaaehtoiset lastenhoitajat
2014
Enter ry
ikäihmisten tietotekniikkataitoja edistävä toiminta
2013
rap-mummo
Eila Nevanranta
2012
arkkiatri
Risto Pelkonen
2011
Pienperheyhdistys
Mummila-toiminta