Yhdessä-toiminta .

Ikäihmiset ja maahanmuuttajat yhdessä -toiminta tuo paikallisia vanhus- ja monikulttuurisuusalan toimijoita yhteen. Kehitämme yhteistyössä toimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat.

Yhteisen toiminnan kautta maahanmuuttajat tutustuvat ikäihmisiin, harjoittelevat suomen kieltä ja saavat kokemusta vapaaehtoistoiminnasta. Ikäihmiset puolestaan pääsevät jakamaan elämänkokemustaan, saavat uusia tuttavuuksia ja mielekästä sisältöä arkeensa.

Vallin jäsenyhteisöjen lisäksi mukaan voivat lähteä esimerkiksi maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusjärjestöt, oppilaitokset tai muut kohderyhmien kanssa toimivat tahot. Tuemme toimijoita uusien yhteistyökumppaneiden löytämisessä ja yhteisen toiminnan aloittamisessa. Vapaaehtoistoiminnan tueksi tuotamme selkokielisiä aineistoja.

Yhdessä-toiminta toteutetaan yhteistyössä Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen kanssa.

Näitä toimintoja kehitämme:

Päivä vapaaehtoisena
Maahanmuuttajat kokeilevat vapaaehtoistoimintaa ja tutustuvat palvelutalojen tai hoivakotien arkeen.  Yhteinen toiminta päivän aikana voi olla esimerkiksi askartelua, levyraateja, leipomista tai selkokielisiä lukuhetkiä. Maahanmuuttajat osallistuvat myös selkokieliseen vapaaehtoistoiminnan infoon. Päivä vapaaehtoisena -tapahtumat toteutetaan pienryhmissä. 

Minä luen sinulle -kampanja
Valtakunnallisessa kampanjassa maahanmuuttajat lukevat ääneen selkokielisiä kirjoja iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Vietämme kampanjaviikkoa 5.2.-11.2.2018 teemalla Ystävyys. Kampanjan suojelijana toimii Vallin kunniapuheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen.

Haastamme  kaikki ikäihmisten, kehitysvammaisten ja maahanmuuttajien kanssa toimivat tahot mukaan kampanjaan! Ilmoita organisaatiosi mukaan Selkokeskuksen kampanjasivuilla 15.1.2018 mennessä.

Ideoidaan ja tehdään yhdessä!

Juhlitaan, laitetaan ruokaa, tehdään retki tai mitä vain! Pääasia on, että toiminnan avulla ikäihmiset ja maahanmuuttajat pääsevät yhdessä tekemään, tutustumaan ja oppimaan toisiltansa.

Yhdessä-toiminnan kuulumisia voit seurata Facebookin ja Twitterin välityksellä @IMYhdessa
Toimintaa rahoittaa STEA vuosina 2017-2019 (Mentorimummot ja -papat -hanke).