Minne se Konttori katosi – Ikäihmiset ja pankkiasiointi . 21.02.2018 | Blogi | Kirjoittaja: Lea Stenberg

Kuukausi sitten torstai-iltapäivänä 18.1 ryhdyimme netissä levittämään kyselyä, jolla kartoitamme ikäihmisten toiveita ja tarpeita pankkiasioinnille. Täytyy myöntää, että minulta pääsi hämmästyksen henkäys, kun seuraavana maanantaiaamuna, siis muutamassa pienessä päivässä, vastauksia oli kertynyt tasan sata. Toki tiesimme edellisenä keväänä tekemämme Ikäihmisten sähköinen asiointi -selvityksen perusteella, että tämä asia haastaa monia. Nyt kuukausi myöhemmin lähes 700 ikäihmistä on täyttänyt sähköisen kyselylomakkeen. Wau! Asiaa pidetään tärkeänä!

Vastauksia keräämme myös paperilomakkeella ikäihmisiltä, jotka eivät asioi netin kautta. Ensimmäistä postitse levitettävää 800 paperilomakkeen painosta on täydennetty 400 lomakkeen painoksella. Ja tätä nykyä odotamme innolla posteljoonia – kirjeitä saapuu Napapiiriltä, Turusta, Tampereelta, Haukiputaalta, Kotkasta ja Kuopiosta.  Muutama paikkakunta mainitakseni. Esteetikkomme huokaa kauniita käsialoja. Ja herkemmän silmäkulma kostuu mukana tulevista viesteistä. ”Olette tärkeällä asialla”, ”Järjestimme asian tiimoilta oman tilaisuuden – ohessa täytettyjä lomakkeita”, ”Tähän kyselyyn haluamme ehdottomasti vastata”.

Meillä on lähtökohtana, että saamme myös nettiä käyttämättömän puolen miljoonan suomalaisen äänen kuuluviin. Jokainen vastaus on arvokas. Haluammekin vielä vedota teihin, jotka toimitte ikäihmisten kanssa: pyytäkää meiltä nippu lomakkeita ja vastauskuori, tai tulostakaa paperilomake tästä ja postittakaa se meille. Näin voitte auttaa kyselylomakkeemme täyttämisessä muutamaa ikäihmistä, jotka eivät käytä aktiivisesti nettiä. Kyselyymme saa siis vastailla myös ihan perinteisellä mustekynällä!

Kyselyn tuloksilla vaikutetaan, kun keskeiset toimijat ovat mukana. Tarjosimme kahdeksalle isoimmalle pankkiryhmälle mahdollisuutta kertoa ajatuksiaan kyselystämme sen kehittelyvaiheessa sekä auttaa paperilomakkeella kerättävien vastausten keräämisessä. Nordea ja OP lähtivät yhteistyöhön, ja odottelemmekin nyt Tampereelta, Kuopiosta ja Hakaniemestä kyselylomakenippuja tännepäin. Selvityksemme avulla saamme ikäihmisten huolet ja toiveet välitettyä suoraan pankeille. Kyselyn tulokset julkaistaan DigiAgeTalk2018 -tapahtumassa…jännittävää! Tervetuloa kuulolle!