Digiklubit auttavat ikäihmisiä selviytymään digitalisoituvasta arjesta . 02.02.2018 | Uutiset

Vallin Ikäteknologiakeskuksessa on aloitettu Tradekan tuella projekti, jonka tarkoituksena on ehkäistä digisyrjäytymistä: tätä varten kevään aikana perustetaan Digiklubeja, joissa digitaitoja voi opetella.

Opettajiksi Digiklubeihin etsitään digiagentteja eli vapaaehtoisia ikäihmisiä, jotka osaavat auttaa ja neuvoa kanssaihmisiään. Ikäihmiseltä ikäihmiselle tieto kulkee kaikkein parhaiten, kun osataan käyttää samanlaisia termejä ja ymmärretään paremmin ikätoverin kohtaamat haasteet.

Klubien on tarkoitus kokoontua Tradekaan kuuluvissa Restelin ravintoloissa tai huoltoasemilla kevään kuluessa. Alkuun lähdetään liikkeelle pääkaupunkiseudulta mutta tarkoitus on laajentaa klubitapaamisia muuallekin Suomeen.

Digiklubiin voi tuoda oman tietokoneen tai älykännykkänsä ja yhdessä ratkotaan niiden käyttöön liittyviä ongelmia. Samalla opetellaan kaikkein välttämättömimpien sähköisten palveluiden käyttöä ja  tutustutaan sellaisiinkin palveluihin jotka eivät vielä ole tuttuja. Digiagentit vastailevat käyttäjien kysymyksiin ja antavat tukea monin eri tavoin digilaitteiden käytössä.

Lisätietoja: Sanna Kaijanen sanna.kaijanen@valli.fi puh. 040 5081716.

Aiheesta lisää myös Tradekan nettisivuilla: https://www.tradeka.fi/blogi/alypuhelimia-kahvia-ja-vertaistukea-digiklubeissa-tutustutaan-sahkoisiin-palveluihin