Digitreffeillä kotimainen kuvaturvapuhelin vakuutti ikäihmisten raadin . 07.06.2018 | Uutiset

DigiAgeTalk 2018 -tapahtuman tiivistunnelmaisilla digitreffeillä yritykset kisasivat parhaan ikäteknologiatuotteen tittelistä. Ikäihmisten raati valitsi voittajaksi Oulumo Oy:n kuvaturvapuhelin Lumon.

Vallin Ikäteknologiakeskuksen järjestämässä DigiAgeTalkissa yritysten ikäteknologiatuotteet ja -ratkaisut pääsivät parhaaseen mahdolliseen testiin, kun rautaisista ammattilaisista koottu senioriraati kohtasi yritysten edustajat digitreffeillä.

Ohjelmanumerossa yrityksillä oli kolme minuuttia aikaa vakuuttaa raati oman tuotteensa erinomaisuudesta ja kertoa, miten tuote hyödyttää ikäihmisten parempaa arkea. Raadin arvovaltaiset jäsenet olivat isoisä ja professori emeritus Jan Ekberg, vanhus ja psykologi Arja Ojala, full time grandmother ja ylipormestari Pirkko Lahti sekä pikkumummi ja sosiaalineuvos Eeva-Riitta Siitonen. Raati keksi hauskat tittelinsä itse.

Lavalla nähtiin kuusi  ikäteknologiatuotetta: helppoon nettiselaamiseen tarkoitettu jättitabletti Yeti-tablet, käyttäjän hyvinvointia mittaava Vivago MOVE -kello, Lumo-kuvaturvapuhelin, liikkuvuutta lisäävät Mototiles-liikuntalaatat, Memoera Oy:n ikäihmisten digipelit ja PPO-Elektroniikan kehittämä paikantava kengänpohjallinen.

Raatilaiset eivät päästäneet yrityksiä helpolla. Tiukat kysymykset haastoivat yritykset, kun seniorit vaativat vastauksia tuotteiden toimivuudesta ja etiikasta. “Millä oikeudella paikannatte vanhuksen?” “Mitä tuote maksaa käyttäjälle?” “Onko tämä tuote tehty omaisen vai vanhuksen mielenrauhan vuoksi?” Voittajalta vaadittiin mm. innovatiivista tapaa ratkaista ikäihmisten ongelmia, konkreettista hyötyä arkeen ja järkevää hintaa suhteessa tuotteen hyötyyn. 

Tiukassa kisassa voiton vei Oulumo Oy:n kuvaturvapuhelin Lumo, joka helpottaa yhteydenpitoa läheisiin ja luo turvallisuutta hälytysominaisuudella. Lumoa kiitettiin käyttäjälähtöisyydestä, kotimaisuudesta ja helposta käyttöliittymästä. Ikäihmisten näkökulma on huomioitu tuotteen suunnittelussa ja raatilaisista oli erityisen mukavaa, kun puhelimessa näkyi aina läheisten kasvot.

Oulumolta Lumoa oli esittelemässä myyntijohtaja Mika Kyllönen. Palkinnoksi raati tarjoaa yritykselle kahden tunnin jatkokonsultaation Lumo-kuvaturvapuhelimen kehittämiseen.

DigiAgeTalk-tapahtuman voi katsoa jälkikäteen täältä ja Digitreffien osuus alkaa kohdasta 5:56.