Iloa ja virkistystä seminaarista oli paljon iloa osallistujille . 30.11.2018 | Uutiset

Vallin Ikäteknologiakeskus piti marraskuussa 2018 Tampereella seminaarin, jonka aiheena oli Iloa ja virkistystä – hyvinvointia ikäihmisen arkeen. Tilaisuuteen osallistui noin sata vanhustyön ammattilasta tai opiskelijaa sekä muutama ikäihminen.

Etsivän vanhustyön verkostokeskuksen suunnittelija Päivi Tiittula kertoi mielekkään ajanvietteen merkityksestä ikäihmisen toimintakyvyn ylläpidolle ja hyvinvoinnille. Avainsäätiön Verkkokahvila-hankkeen projektipäällikkö Elina Waajakoski kertoi puolestaan Ruutuystävät-toiminnasta. Miina Sillanpään säätiön Muistipuisto-hankkeen projektikoordinaattori Ulla Arifullen-Hämäläinen esitteli Muistipuisto-sovellusta. 

Seminaarissa esiteltiin myös joitakin iloa ja virkistystä tuottavia teknologiatuotteita ja sähköisiä palveluita. Näitä olivat mm.  Exerium GameXR – pelituoli, Memoera Trainer -laite, MOTO Tiles -liikuntalaatat, Lumo-videoturvapuhelin, Sanoste-palvelut, Sävelsirkku-palvelu ja Celia-palvelut.

Seminaarista saamamme palautteen perusteella saatoimme hyvillä mielin todeta, että osallistujat olivat saaneet siitä paljonkin iloa sekä uutta hyödyllistä tietoa. ”Mielenkiintoista”, ”innostavaa”, ”monipuolista”, ”ideoita herättävää”, ”inspiroivaa”, kehuivat osallistujat. ” Tulen viemään paljon tietoa ja uusia ajatuksia omaan yksikkööni tästä päivästä”, kiteytti yksi osallistujista ja samaa oli luettavissa useista muistakin palautteista.

Seminaarin esitykset PDF-muodossa täällä:

Päivi Tiittula: Mielekkään ajanvietteen merkitys ikäihmiselle

Elina Waajakoski: Ruutuystävät-toiminta

Ulla Arifullen-Hämäläinen: Muistipuisto