”Teknologia on aina auttanut meitä eteenpäin” muistutti Perttu Pölönen DigiAgeTalkissa . 13.06.2018 | Uutiset

- Maailma on aina muuttunut, mutta nyt muutokset tulevat niin nopeasti, että emme välttämättä edes ymmärrä mitä tapahtuu ja on tapahtunut, sanoi keksijä, futuristi ja säveltäjä Perttu Pölönen, joka toi DigiAgeTalk-tapahtumaan huimia tulevaisuudennäkymiä.

Teknologian kehitystä on siis tapahtunut ennenkin, mutta uutta on vauhti; ennen ihmisillä oli aikaa reagoida ja tottua uusiin asioihin, uuden teknologian käyttöönotto saattoi kestää kokonaisen sukupolven ajan. Havainnollistaakseen nykykehityksen nopeutta Pölönen esittelee robotiikan kehitysaskeleita, jotka ovat suorastaan harppauksia: kun vuoden 2013 robotti on kömpelö ja hidas, on vuoden 2018 robotti kehittynyt jo motoriikaltaan ja nopeudeltaan lähes ihmisen kaltaiseksi.

Teknologian kehityskaareen kuuluu myös se, että alkuun uudet laitteet ja teknologiat ovat vain harvojen ja valittujen (kuten Nasa) käytössä, mutta melko nopeasti ne päätyvät myös suuren yleisön saataville. Hinnat laskevat, laitteiden koot pienenevät ja tieto uutuuksista leviää lähes valon nopeudella.

Teknologia on kuitenkin nyt ja tulevaisuudessakin vain työkalu, Pölönen lohduttaa digiähkyn saaneita ja uusien teknologioiden vierastajia. Koneilta puuttuu sosiaalinen ymmärrys ja kontekstitietoisuus, joita vaaditaan kaikessa ihmisten välisessä kanssakäymisessä.  Kone ei koskaan tule korvaamaan ihmistä, mutta siitä voi olla paljon apua ihmisille.