Isovanhempien päivä .

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry kannustaa kaikkia suomalaisia yhteisöjä ja yksityishenkilöitä juhlistamaan valtakunnallista isovanhempien päivää. Juhlapäivä on lokakuun kolmas lauantai mutta isovanhempien ja lastenlasten yhteistä hetkeä saa toki juhlia muunakin ajankohtana. Tärkeintä on, että isovanhemmat ja kaikki vanhat ihmiset saavat edes silloin tällöin nauttia lasten seurasta ja lapset/lapsenlapset tavata isovanhempiaan ja mummo/vaari-ikäisiä ihmisiä. Kaikki vanhat ihmiset eivät toki ole isovanhempia, eivätkä kaikki isovanhemmat ole vanhoja: isovanhempien päivä voi silti olla välittämisen ja ilon päivä ihan kaikille.

Näin voitte olla mukana:

  •  Päiväkodit ja koulut voisivat järjestää isovanhemmille esim. mahdollisuuden tulla käymään.

  •  Palvelutalot ja hoivakodit voisivat kutsua lapsia ja asukkaiden omaisia kylään.

  •  Muut yhteisöt, yhdistykset, järjestöt ym. voisivat välittää tietoa isovanhempien päivästä ja   järjestää omaan toimintaansa sopivia tapahtumia.

  •  Yksityishenkilöt ja perheet voisivat omalla tavallaan ilahduttaa isovanhempia tai lähipiirissä   olevia vanhoja ihmisiä.

Vuonna 2018 isovanhempien päivän juhlinta näkyi erityisesti Oulun seudulla, sillä alueen varhaiskasvatus ja seurakunnat innostuivat olemaan joukolla mukana juhlapäivän vietossa. Oulun kauppakeskus Valkeessa julkistettiin torstaina 18.10.2018 että Vuoden isovanhemmaksi 2018 valittiin Katri Helena Kalaoja.