Isovanhempien päivä .

Isovanhempien päivä 19.10.2019 on päivä, jona vanhat ihmiset saavat nauttia lasten seurasta ja lapset vanhojen ihmisten.

Valli ry kannustaa kaikkia suomalaisia juhlistamaan valtakunnallista isovanhempien päivää. Isovanhempien päivää vietetään Suomessa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton aloitteesta vuosittain lokakuun kolmantena lauantaina. Isovanhempien päivän tarkoitus on korostaa sukupolvien välistä yhteyttä ja nostaa isovanhemmuuden arvostusta.

Isovanhempia juhlitaan 21. – 25.10. eri puolilla maata etenkin monissa vanhuspalveluissa ja päiväkodeissa. Vallin jäsenjärjestöt ja vanhustenhuollon yksiköt sekä päiväkodit ovat juhlistaneet Isovanhempien päivää palvelutaloissa ja -keskuksissa mm. kutsumalla vierailijoita ja järjestämällä tapahtumia. Juhlan isovanhempien kunniaksi voi järjestää kuka tahansa.

Ilmoittaudu mukaan juhlimaan! Mielikuvitus on rajana juhlan viettotavalle, mutta kerro meille, minkälaista juhlaa suunnittelet ja ma lähetämme sinulle juhlaa varten pienen juhlapaketin.


                                      TILAA MEILTÄ JUHLAPAKETTI

Ilmoittautua voit täällä.  Viime vuonna juhlistaan meille etukäteen kertoi 75 toimijaa eri puolilta maata: mukana oli mm. varhaiskasvatuksen yksiköitä, palvelutaloja ja seurakuntia. Kerro meille myös, jos juhlastasi saa kertoa eteenpäin – voimme auttaa tilaisuuden viestinnässä ja välittää tietoa avoimista juhlatapahtumista.

Tänä vuonna pääyhteistyökumppanimme on Helsingin kaupungin varhaiskasvatus.

Vuoden Isovanhempi julkistetaan tänä vuonna Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla 18.10. Viime vuonna tunnustuksen sai Katri-Helena Kalaoja, vuonna 2017 Kirsi Kunnas.

- Isovanhemmuus on elämän jälkiruoka, totesi tyytyväinen isovanhempi Vuoden 2018 Isovanhempien päivän tapahtumassa Oulussa.