Työkaluja etsivään ja löytävään vanhustyöhön

Näiltä sivuilta löydät ajankohtaisia kirjoituksia, tietoa ja materiaalia etsivään ja löytävään vanhustyöhön ja sen erilaisiin muotoihin ja ilmiöihin liittyen.

Askeleet etsivään vanhustyöhön -navigaatiopakka

Navigaatiopakka on tehty tukemaan henkilöitä, jotka kohtaavat työssään vanhoja ihmisiä tai tekee päätöksiä, jotka vaikuttavat heidän elämäänsä. Kortit vastaavat kysymyksiin mitä etsivä vanhustyö on, miten sitä tehdään, kuka siitä hyötyy ja miten voin itse kehittyä etsivän vanhustyön tekijänä.

Pakka on tuotettu tiiviissä yhteiskehittämisen prosessissa, johon osallistui joukko Etsivän vanhustyön verkostokeskuksen aktiivisia jäsenyhteisöjä. Korttien tiedot ja ajatukset pohjautuva tekijätiimin ammatilliseen kokemukseen ja havaintoihin.

 

Etsivän vanhustyön navigaatiokortit

Askeleet etsivään vanhustyöhön -korttipakka tarjoaa vastauksia kysymyksiin: Mitä etsivä vanhustyö on? Miten sitä tehdään?  Mitä se työntekijältä edellyttää?
Kortit ovat pitkän linjan etsivän vanhustyön toimijoiden kehittämiä ja ne ovat osa etsivän vanhustyön työkalupakkia.

Askeleet etsivään -kortit

Välittämisen päivän materiaalit

Välittämisen päivänä 29.11. kannustamme kaikkia välittämään oman elinpiirinsä ikäihmisistä. Päivän aikana kehotamme etenkin kaikkia etsivää vanhustyötä tekeviä jalkautumaan ja tempaisemaan ikäihmisistä välittämisen puolesta. Jatkamme tänä vuonna samalla teemalla kuin viime vuonna: huoli-ilmoittamisella ja kuulumisten kysymisellä. Molemmat ovat tärkeitä tapoja välittää.

Lataa välittämisen päivän kuvat ja käytä somessa #välittämisenaika tunnisteen yhteydessä.

YLÖS