Robotti joka koskettaa tekstiä DigiAgeTalk 2022

7.6.2022 DigiAgeTalk2022

Tervetuloa mukaan vuosittaiseen DigiAgeTalkiin tiistaina 7.6.2022 kello 12-16! Tilaisuus toteutetaan hybridinä eli voit tulla paikan päälle Lasipalatsin BioRexiin (Helsinki) tai voit osallistua etänä!

DigiAgeTalkissa käydään yhteistä keskustelua digitalisaatioon ja teknologiaan liittyen, katse on erityisesti ikääntyneiden tarpeissa ja kokemuksissa. Ohjelmassa mm. puheenvuoroja ikääntyneiden digiosallisuuteen, digitukeen sekä päivittyviin digitaitoihin liittyen, joista esimerkiksi turvallisuus puhuttaa erityisen paljon. Puhumme myös käyttäjälähtöisestä kehittämisestä, digiraadeista, iloa ja virkistystä tuottavasta teknologiasta. Ja monesta muusta.

Puheenvuoroja DigiAgeTalkissa käyttävät Antti Malste (liikenne- ja viestintäministeriö), Minna Piirainen (Digi- ja väestötietovirasto), Kristiina Korjonen-Kuusipuro (Jyväskylän yliopisto ja XAMK), Toini Harra (Metropolia amk), Hanna-Leena Ojalainen (VALLI ry), Artem Kuosti (Moniheli ry) ja Suvi Hiltunen (Ikäteknologiakeskus). Tämän sivun alaosasta löydät puhujaesittelyt.

Tapahtuman yhteydessä on myös Iloa ja virkistystä teknologiasta -näyttely, voit tutustua siihen jo klo 11 alkaen! Kahvitarjoilu ja pientä purtavaa.

Maksuton DigiAgeTalk -tapahtumamme kerää vuosittain satoja osallistujia eri sektoreilta yhteen. Mukana on mm. järjestötoimijoita, päättäjiä, virkamiehiä, tuotteiden ja palveluiden kehittäjiä, ikäihmisiä, opiskelijoita.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

OHJELMA

klo 12.00 - 14.00 OSUUS I

Tilaisuuden avaus
puheenjohtaja Hanna-Leena Ojalainen, VALLI ry

Liikenne- ja viestintäministeriön tervehdys
erityisavustaja Antti Malste

Ikääntyvät teknokulttuurin pyörteissä
FT, kulttuuriantropologian dosentti Kristiina Korjonen-Kuusipuro, Jyväskylän yliopisto

Ikääntyneiden digiosallisuuden selvitys
vastaava suunnittelija Suvi Hiltunen, Ikäteknologiakeskus

Maahan muuttaneet ikääntyneet ja digitalisaatio
projektipäällikkö Artem Kuosti, Moniheli ry 

klo 14.10-14.30 KAHVITAUKO

klo 14.30-15.45 OSUUS II

Digitaidot ja osallisuus
Digituen johtava asiantuntija Minna Piirainen, Digi- ja väestötietovirasto 

Yhteiskehittämisellä tulevaisuuden digiratkaisuja ikääntyneille
projektipäällikkö, yliopettaja Toini Harra, Metropolia amk

Tilaisuuden aikana on lyhyitä taukoja. Yleisöllä mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida. 

Tilaisuus päättyy n. kello 15.45

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin                                                                            #DigiAgeTalk    

Ilmoittautuminen DigiAgeTalkiin

Puheenvuoroja DigiAgeTalkissa käyttävät mm.

Kristiina Korjonen-Kuusipuro

on FT, kulttuuriantropologian dosentti Jyväskylän yliopistossa ja työskentelee Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa (XAMK, DEQUAL-hanke) sekä Jyväskylän yliopistossa (SENSOMEMO-hanke). Hän on tutkinut ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta sekä tähän vuorovaikutukseen liittyviä tunteita useista eri näkökulmista.

 

Antti Malste

VTM, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan erityisavustaja (sd.). Malsteen vastuualueena ministeri Harakan erityisavustajana ovat muun muassa dataan, uusiin teknologioihin, mediapolitiikkaan ja ministeriön konserniohjaukseen liittyvät asiat, strateginen suunnittelu ja hallituksen poikkihallinnollisten kokonaisuuksien valmisteluprosessit.

Minna Piirainen

toimii Digi- ja väestötietoviraston Digituen johtavana asiantuntijana.

Toini Harra

on yhteistoiminnasta väitellyt poikkitieteilijä, joka on keskittynyt erityisesti käyttäjälähtöisyyden edistämiseen tutkimuksen ja kehittämisen keinoin.
Hän on ollut mukana kehittämässä digitaalisten tuotteiden ja palvelujen käyttäjälähtöisyyttä ja sisältöä ikäihmisten hyvinvoinnin ja asumisen hyväksi. Esimerkkeinä mm. Tuttunet.fi ja HIPPA-hanke. Toini on aktiivisesti mukana useissa eurooppalaisen korkeakoulutuksen kehittämishankkeissa, joissa edistetään poikkitieteellistä oppimista erilaisissa ympäristöissä.

Hanna-Leena Ojalainen

on VALLI ry:n puheenjohtaja ja Ruskatalojen palveluyhdistys ry:n toiminnanjohtaja.

Artem Kuosti

on monikulttuurisen verkoston Moniheli:in DigiUp -hankkeen projektipäällikkö. Artem on kieli- ja kulttuuritietoisen ohjauksen ja digiosallisuuden asiantuntija. Hän tukee digitukea kehittäviä tahoja huomioimaan myös monikulttuuriset järjestöt sekä maahan muuttaneet paremmin. Viimeisen vuoden aikana hänen johdolla on toteutettu seitsemän kielinen monikulttuurisen digitalisaation kartoitus, joka on tuonut valoa siihen, kuinka syvä vieraskielisten digitaalinen kuilu on.

Suvi Hiltunen

on Ikäteknologiakeskuksen vastaava suunnittelija.
Suvi nostaa työssään ikäihmisten äänen, kokemuksen ja tarpeet esille, vie ne palveluiden ja teknologian kehitystyöhön, päätöksentekoon sekä yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tuoreimpana asiana hänen työpöydällään on ikääntyneiden digiosallisuuden mittaaminen. 

TOP