Ikääntynyt nainen katsoo sivulle pieni hymy huulillaan. Teksti DigiAgeTalk 2024. Logo valli.fi.

DigiAgeTalk2024

Keskiviikkona 5.6.2024 kello 9.30-15.30
Tapahtumatori, Helsingin kaupungintalo, Helsinki

DigiAgeTalkissa käydään yhteistä keskustelua digitalisaatioon ja teknologiaan liittyen, katse erityisesti ikääntyneiden tarpeissa ja kokemuksissa. Tilaisuutta on mukana suunnittelemassa Ikääntyneiden Digiraati.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on alkanut! Pääset ilmoittautumislomakkeelle selaamalla sivua alas.

Lisätietoja tilaisuudesta: suvi.hiltunen@valli.fi tai puhelimitse 050 408 2890.

OHJELMA

KLO 9.30-12.00 ÄLYTORI 

Tervetuloa aamukahville, verkostoitumaan sekä tutustumaan digin ja teknologian eri laitteisiin, ratkaisuihin ja palveluihin. Älytoria ei striimata. 

KLO 12.30-15.30 SEMINAARI

Tilaisuuden avaus
Jaana Leikas, Teknologian tutkimuskeskus VTT

Social participation of Older Persons in Times of Digitalisation
Heidrun Mollenkopf, AGE Platform Europe

Empatia teknologiassa
Niina Majaniemi, Microsoft

Dialogikeskustelu
Tiina Etelämäki, SeniorSurf, VTKL & Heli Valokivi, Jyväskylän yliopisto & Jukka Vahti, Sitra. Keskustelua johdattelee emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä

Kahvitauko

Elämän kulinarismi kuuluu myös ikääntyneille
Tom Pöysti

Tekoäly arjessamme - hyödyt ja vinkit
Antti Törrönen, Brailava

Yllätysnumero

Tuttuun tapaan kuulemme myös ikääntyneiden kokemuksia seminaarin aikana. Seminaariosuus striimataan ja tekstitystulkataan.

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.                                                          

#DigiAgeTalk   #Digiosallisuus   

Puhujaesittelyt

Puolilähikuva Heidrun Mollenkopfista.

Heidrun Mollenkopf

on europpalaisen ikääntyneiden järjestöjen verkoston AGE Platform Europen puheenjohtaja ja Saksan kansallisen eläkeläisten järjestöjen liiton BAGSO:n hallituksen jäsen. Hänet on nimitetty YK:n Euroopan talouskomission (UNECE) Geneveen pysyvän ikääntymistä käsittelevän työryhmän (SWGA) toimistoon kansalaisyhteiskunnan edustajaksi.

Heidrun toimi vanhempana tutkijana Saksan ikääntymisen tutkimuskeskuksessa (DZFA) Heidelbergin yliopistossa, kunnes jäi eläkkeelle joulukuussa 2004. Hänen pääasiallinen tutkimuksensa keskittyi yksilölliseen, yhteiskunnalliseen, tekniseen ja ympäristöolosuhteiden vuorovaikutukseen vanhojen ihmisten elämänlaadussa.

Heidrun pitää puheenvuoronsa englanniksi. Tilaisuudessa on tekstitystulkkaus, jota tehdään livenä ja joka sen vuoksi tulee hieman viiveellä. Tekstitystulkkaus käännetään suomeksi.

Tom Pöysti

on yksi suosituimmista asennepuhujista Suomessa, siispä hän on oikea henkilö tuomaan positiivista energiaa kaikille. Tompan tapa koskettaa ihmisiä vaikuttavan puheen kautta on ainutlaatuinen. Hän pukee tärkeät aiheet hauskojen ja koskettavien tarinoiden muotoon ja näin ne jäävät kuulijoiden mieliin pitkäksi aikaa. Pöystin suurin toive on saada kuulijoissa aikaan vastuun ottamista ja ymmärrystä, ja mitä on olla ihan itse ajatteleva ihminen, joka arvostaa muita.

Puolilähikuva Tom Pöystistä.
Lähikuva Jaana Leikas.

Jaana Leikas

on dosentti, ja hän toimii johtavana tutkijana VTT:llä innovaatioiden eettisen ja vastuullisen kehityksen alueella. Häntä kiinnostavat yhteiskunnassa tapahtuva sosiotekninen muutos ja teknologiaratkaisujen sosiaalisen hyväksynnän edellytykset. Hän on tehnyt pitkän uran myös hyvää ikääntymistä edistävien teknologiaratkaisujen parissa.

Sirkka-Liisa Kivelä

on yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri ja yleislääketieteen emeritaprofessori. Hän on osallistunut valtakunnallisten vanhustenhoitoa ja geriatriaa käsittelevien työryhmien toimintaan. STM:n selvityshenkilönä Sirkka-Liisa laati geriatrista hoitoa ja vanhustyötä käsittelevän raportin v. 2006. Lisäksi hän on toiminut EU:n geriatrian kehittämisen asiantuntijana ja osallistunut EU:n tutkijaryhmiin. Useita tietokirjojakin kirjoittanut Sirkka-Liisa toimii edelleen kotimaisten tutkijaryhmiensä senioritutkijana.

Lähikuva Sirkka-Liisa Kivelä.
Lähikuva Niina Majaniemestä.

Niina Majaniemi

on palvelupäällikkö Microsoftilla, ja luottamustehtävänä luotsaa Microsoft suomen saavutettavuus aktiviteetteja. Niina on myös kirjailija ja puhuja aiheesta työelämän empatia. Hänen tavoitteensa on murtaa empatiaan liittyviä myyttejä ja edesauttaa työhyvinvointia.

Antti Törrönen

on arvostettu tekoälykonsultti ja valmentaja, joka on työskennellyt niin julkishallinnon, koulujen, kuntien kuin suuryritysten kanssa. Hänen syvä osaamisensa yhdistettynä käytännönläheiseen lähestymistapaan on saanut kiitosta asiakkailta. Antti  aloitti 2000-luvun alussa verkkokaupan parissa, ja on sen jälkeen työskennellyt viimeiset 10 vuotta verkkosivujen ja tekoälyavustettujen web-ohjelmistojen parissa. Viimeiset kolme vuotta hän on keskittynyt erityisesti luovan tekoälyn tutkimiseen ja kehittämiseen, ohjaten projekteja aina kuvageneroinnista luovaan tekstisisältöön ja mediaseurantaan. Hän on tuottanut lukuisia luovan tekoälyn ohjelmistoja mukaan lukien Efibot, Simpler.ai ja Chatbotpack, sekä muita tekoälyavustettuja ohjelmistoja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille.

Lähikuva Antti Törrösestä.
Jukka Vahti.

Jukka Vahti

työskentelee projektijohtajana Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman projektissa Digitaalinen valta ja demokratia. Työssään hän keskittyy erityisesti nopeasti muuttuvan mediaympäristön, sosiaalisen median ja dis- ja misinformaation aiheuttamiin haasteisiin demokratialle sekä ymmärryksen lisäämiseen datan ja digitaalisen vallan yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Heli Valokivi

on sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa ja gerontologisen sosiaalityön dosentti. Hänen tutkimuksessaan yhdistyvät gerontologian, sosiaalityön ja sosiaalipolitiikan näkökulmat. Hän on tutkinut yli 25 vuoden ajan ikääntymisen ja hoivan politiikkaa sekä ikääntyneiden ja heidän perheenjäsentensä osallistumis- ja palvelukokemuksia. Hänen uusimmat tutkimusprojektinsa keskittyvät ikääntyneiden palveluohjaukseen ja robottilukutaitoon hoivakodeissa. Hän toimii hoivan huippututkimusyksikössä (CoEAgeCare) sekä monitieteisessä gerontologian tutkimusverkostossa (Gerec).

Heli Valokivi
Tiina Etelämäki.

Tiina Etelämäki

on seniorien digiosallisuuden asiantuntija, joka työskentelee Vanhustyön keskusliitossa ja vastaa SeniorSurf-toiminnasta. Hän on työskennellyt pitkään digiopastustoiminnan organisoinnin sekä seniorien digitaitojen kasvattamisen parissa. Hänelle työn suola muodostuu verkostotyön, vaikuttamisen, kehittämisen sekä ruohonjuuritason tekemisen yhteiselosta.

Ilmoittautuminen

TOP