Teknologia kuuluu kaikille

Kotona asumista tukevat teknologiset ratkaisut

Olemme koonneet tälle sivustolle ikäihmisten kotona asumista tukevia arjen apuvälineitä.

Ikääntyminen tuo tullessaan muutoksia, joiden vuoksi itsenäinen selviytyminen joka päiväisistä toimista voi käydä liian raskaaksi tai mahdottomaksi. Markkinoilla on paljon teknologiatuotteita ja palveluita, jotka voivat lisätä turvallisuutta, keventää ja mahdollistaa arjen toimia sekä liikkumista, helpottaa yhteydenpitoa ja vieläpä tuoda iloa ja virkistystä.

Tälle sivustolle on eri otsikoiden alle koottu konkreettisia ratkaisuja, joista on hyötyä sekä ikääntyneille, heidän läheisilleen sekä hoitotyötä tekeville. Mukana  ei ole terveydenhoitoon liittyviä laitteita, tavanomaisia kodinkoneita eikä kodin pienvälineitä, kuten esim. purkkien ja pullojen avaajia. Apuvälineistä mukana on vain muutamia, joista kokemuksemme mukaan on hyötyä erityisesti ikäihmisille, mutta tietoa kentällä ei vielä ole riittävästi.

Jos tiedossasi on muu hyödyllinen ikäteknologiatuote, vinkkaathan siitä meille, kiitos.

Tutustu myös Ikäteknologiakeskuksen oppaaseen: Arjen älykkäät välineet -opas ikääntyneiden kotona asumisen tueksi (pdf, 2019) ja oppaan yhteystietoluetteloon (pdf, 2019)

Olemme koonneet ikäteknologian neuvonta- ja esittelypaikat oppaaksi: Ikäteknologian esittely- ja neuvontapaikat (pdf, 2018)

SIVUSTOA PÄIVITETÄÄN.

TOP