Materiaalit

Tältä sivulta löydät Vanhustyön Traineen kaikki materiaalit.

Videosarjat

Vanhustyön Trainee on kehittänyt videosarjoja nuorten työelämäosallisuuden edistämiseksi, uravalintojen selkeyttämiseksi sekä nuorten ja ikäihmisten virtuaalikohtaamiseen. Alla olevien videosarjojen lisäksi löydät lisää videoita Youtube -kanavaltamme.

Ensimmäinen päivä työkokeilussa

Monenlaiset mahdollisuudet ikäihmisten parissa

Videosarjassa eri tehtävissä vanhusalalla työskentelevät ammattilaiset kertovat työstään, urapoluistaan sekä koulutustaustoistaan. Videosarja täydentyy kevään aikaa.

Katso kaksi ensimmäistä osaa Youtubesta.

Nuorten tekemät videot ikäihmisille

Vanhustyön Trainee kutsui nuoria aikuisia tekemään ikäihmisille videotervehdyksiä. Videoissa nuoret kertovat itselleen mieluisista asioista ja omalla tavallaan. Videot ovat tekstitetty. Videoiden yhteyteen on laadittu virkistystoiminnan tueksi kysymyksiä.

Lataa keskustelumateriaali videolinkkeineen (pdf).

Materiaalit ja oppaat

Ryhmäytymisen korttipakka

Tässä korttipakassa on tutustumis- ja ryhmäytymisharjoituksia erilaisen ryhmätoiminnan tueksi. Harjoituksia on helppo soveltaa tarpeiden mukaan.

Fiiliskortit

Fiiliskortit on kehitetty ryhmätilanteiden alku- ja päätöstunnelmien kuvaamiseen. Niihin on painettu 58 erilaista tunnetta. Lisäksi mukana on neljä tyhjää korttia.

Vinkit VR-tapahtuman järjestämisestä ikäihmisille

Tässä vinkkivihkossa annetaan muutamia vinkkejä VR-tapahtuman järjestämiseen. Se on suunnattu lähinnä hoivakotiympäristöön, mutta sitä voi soveltaa myös mm. erilaisten tapahtumien järjestelyissä.

Iloksi vanhuksille - opas hoivakodin vapaaehtoiselle

Vapaaehtoistoiminta on antoisaa ja sopii kaikille. Jokaisella on taitoja, joita voi soveltaa vapaaehtoistoimintaan. Tässä oppaassa kerrotaan vapaaehtoistoiminnasta vanhusten parissa. Opas on suunnattu lähinnä hoivakotiympäristöön, mutta sitä voi soveltaa myös ikäihmisten ystävätoimintaan. Tilaa yksittäiset kappaleet maksutta, suuremmissa tilauksissa veloitamme postimaksun painon mukaan + 5€ toimitusmaksu. 

Arvoja ja asenteita. Vanhustyön Trainee -mentorointimalli

Opas esittelee Vanhustyön Trainee -mentorointimallin, joka on kehitetty vanhustyöhön työkokeiluun tai kesätyöhön tulevien nuorten ohjaamiseen. Mallia voi soveltaa myös muille toimialoille. Kehittyvät vanhuspalvelut julkaisuja 1/2016. Tilaa yksittäiset kappaleet maksutta, suuremmissa tilauksissa veloitamme postimaksun painon mukaan + 5€ toimitusmaksu.

Vanhustyön Trainee pähkinänkuoressa (PDF)

Vanhustyön Traineen yleisesite: mitä teemme ja miten toimimme. 

Työnhakumateriaalit

TOP