UUTISET

Lue täältä VALLIn ajankohtaisista asioista ja tuoreimmista uutisista.

Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen ja  VALLIn kampanja tuo yhteen maahanmuuttajia ja iäkkäitä suomalaisia yhteisten lukuhetkien merkeissä. Minä luen sinulle -kampanjaviikolla 10.-14.2.2020 maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuhetkien aikana vanhus- ja vammaistyön yksiköissä luetaan selkokielistä kirjallisuutta ja uutisia. Lukupaikoiksi voivat ilmoittautua vanhus- ja vammaistyön yksiköt, lukijoiksi maahanmuuttajatyötä tekevät oppilaitokset, järjestöt ja muut organisaatiot. Vuoden 2020 kampanjan

Porin Ruskatalojen palveluyhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna-Leena Ojalainen, 44, on valittu Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n puheenjohtajaksi.

VALLIn edustajat olivat vierailulla Osnabryckissä, Saksassa tutustumassa HelpAge Deutschlandin toimintaan. Samalla tutustuttiin myös valtakunnallisen vanhusjärjestön, Bagson toimintaan.

VALLIn koordinoima Ikäteknologiaverkosto kokoontui 9.12. Ikäteknologiakeskuksen tiloihin Helsingin Sörnäisiin ideoimaan toimintatapoja verkostolle.

Omaishoitaja on ihminen, joka pitää huolta läheisestään, joka sairauden tai muun hoivan tarpeen takia ei selviydy käytännön arjestaan ilman apua.

Julkilausuma VALLIn liittokokous 16.11.2019, Lahti  Vanhusjärjestöjen osaaminen on hyödynnettävä tulevassa sotessa

Porin Ruskatalojen palveluyhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna-Leena Ojalainen on valittu Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n puheenjohtajaksi.

Pyysimme etsivän ja löytävän vanhustyön tekijöitä kertomaan meille, minkälaisia välittämisen päivän tempauksia he ovat suunnitelleet toteuttavansa Välittämisen päivänä 29.11.2019.

Etsivää vanhustyötä tarvitaan, sen vahvisti lokakuun lopussa pidetty Etsivän ja löytävän vanhustyön seminaari, joka oli huippusuosittu.

Ikäteknologiakeskuksen ensimmäinen ikäteknologiaverkostotapaaminen järjestettiin Apuvälinemessujen yhteydessä Tampereella 7.11.2019.

Vuoden isovanhempi 2019 -tunnustus on myönnetty kirjailija, näyttelijä ja ohjaaja Pirkko Saisiolle, 70.

Lokakuun alussa kokoontui liki viisikymmenpäinen joukko Helsingissä pohtimaan ajankohtaisia teemoja monikulttuurisen vanhustyön tiimoilla. Samalla verkostoiduttiin toisten samojen asioiden parissa työskentelevien kanssa.  

Valli ja Kehitysvammaliiton Selkokeskus järjestivät lokakuun alussa Suomen EU-puheenjohtajakauden oheistapahtumana kansainvälisen Social Inclusion and Ageing Migrants -seminaarin.

HelpAge Internationalin Länsi-Euroopan verkoston jäsenet sekä keskustoimiston väki vierailivat Suomessa ensimmäistä kertaa. Tapaamiset pidettiin Vallin tiloissa lokakuun alussa. 

Vallin Ikäteknologiakeskuksesta kysytään toisinaan, mitä tarkoittaa ikäteknologia. Ikäteknologia on termi, jonka voi ymmärtää monella eri tavalla riippuen katsantokannasta. Termin käyttö on jonkin verran muuttunut ajan saatossa.

Sisäministeriön suosituksesta liputetaan jo neljännen kerran Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi.

Osana Ikäihmiset ja maahanmuuttajat Yhdessä -toiminnon järjestämää kansainvälistä seminaaria haluttiin koota ikääntyneiden maahanmuuttajien ajatuksia elämästään Suomessa.

Etsivän vanhustyön verkostokeskus kutsui viime kevään aikana koolle etsivää vanhustyötä tekeviä tahoja, joiden kanssa yhdessä työstettiin kahta isoa projektia: etsivän vanhustyön seminaaria ja etsivän vanhustyön korttipakkaa.

YLÖS