Isovanhempien päivä .

Isovanhempien päivä 19.10.2019 on päivä, jona vanhat ihmiset saavat nauttia lasten seurasta ja lapset vanhojen ihmisten.

Valli ry kannustaa kaikkia suomalaisia juhlistamaan valtakunnallista isovanhempien päivää. Isovanhempien päivää vietetään Suomessa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton aloitteesta vuosittain lokakuun kolmantena lauantaina. Isovanhempien päivän tarkoitus on korostaa sukupolvien välistä yhteyttä ja nostaa isovanhemmuuden arvostusta.

Isovanhempia juhlitaan 21. – 25.10. eri puolilla maata etenkin monissa vanhuspalveluissa ja päiväkodeissa. Vallin jäsenjärjestöt ja vanhustenhuollon yksiköt sekä päiväkodit ovat juhlistaneet Isovanhempien päivää palvelutaloissa ja -keskuksissa mm. kutsumalla vierailijoita ja järjestämällä tapahtumia. Juhlan isovanhempien kunniaksi voi järjestää kuka tahansa.

Tänä vuonna pääyhteistyökumppanimme on Helsingin kaupungin varhaiskasvatus.

Vuoden Isovanhempi julkistetaan tänä vuonna Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla 18.10. Viime vuonna tunnustuksen sai Katri-Helena Kalaoja, vuonna 2017 Kirsi Kunnas.

- Isovanhemmuus on elämän jälkiruoka, totesi tyytyväinen isovanhempi Vuoden 2018 Isovanhempien päivän tapahtumassa Oulussa.