Nuuttijuhlaperinne Vallissa .


Vallissa verkostoidutaan aina Nuutinpäivänä

Hauska Nuutinpäivä-perinne elää Vallin toiminnassa ja joka vuosi liki sata Vallin ystävää ja yhteistyökumppania tapaa toisensa sen tiimoilta. Tänä vuonna Vallin perustamisvuoden 1953 kunniaksi juhla oli hengeltään 50-lukulainen ja juhlan emännistä sekä vieraista osa oli pukeutunut teeman mukaisesti. Tilaisuudessa tavataan rakkaita vanhus- ja lähimmäistyön kollegoita sekä tutuksi tulleita yhteistyökumppaneita. Myös uudet kasvot otetaan aina mielellään mukaan ja iloisesti vastaan.

Nuutinpäivän juhlimisen Vallissa ideoi ja pani alulle 1980-luvulla silloinen toiminnanjohtaja, sosiaalineuvos Aira Heinänen.*
- Nuutinpäivä tuli minulle tutuksi ollessani pikkutyttönä talvisodan aikana evakossa Pukkilan Kanteleella, jossa nuuttikulkue oli edelleen kulttuuriperinne, kansan karnevaali, jota vietettiin joulun lopettajaisiksi ja härkäviikkojen alkamisen merkiksi, muistelee Aira Heinänen.

Heti alusta asti Nuuttijuhla sai suuren suosion. Kovin moni ei jaksa enää järjestää juhlia tammikuussa, mutta Nuutti on Vallissa otettu yhdeksi vuoden tärkeimmistä päivistä sillä on hienoa tavata niin  monia yhteistyökumppaneita ja vaihtaa ajatuksia ihan livenä. Nähdäksemme jutun juju piileekin verkostoitumisessa; pitkien vuodenvaihteen levollisten lomien jälkeen väki jaksaa jälleen olla sosiaalista ja innostunutta. Uusi vuosi, uudet kujeet. Uudet ideat, uudet kuviot. Ja uudet tuttavat - Vallin pippaloissa tapaa aina uusiakin naamoja.

Ensi vuonna Nuutti saa taas kyytiä, mutta millä tavalla…

 


*Lue lisää Aira Heinäsen muistelmia Vallin 65-vuoden historiasta täältä.