Yhdessä-toiminta .

Yhdessä-toiminta tuo yhteen vanhus- ja maahanmuuttajatyön toimijoita eri puolilla Suomea. Luomme mahdollisuuksia vanhusten ja maahan muuttaneiden kohtaamiselle vapaaehtoistoiminnan kautta. Toiminnalla tuemme kohderyhmien välistä vuorovaikutusta ja varhaista kotoutumista. Yhdessä-toiminta on Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton ja Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen yhteinen hanke.

Hankkeeseemme kuuluu kaksi toimintamallia: Minä luen sinulle -kampanja sekä Päivä vapaaehtoisena -toiminta. Ensiksi mainitussa suomen kielen opiskelijat lukevat vanhuksille selkokielistä kirjallisuutta. Jälkimmäisessä toiminnassa opiskelijat vierailevat vanhusten luona ja viettävät muutaman tunnin mukavan tekemisen parissa. Samalla opiskelijat tutustuvat vapaaehtoistoimintaan.

Tuotamme myös selkokielistä ja kuvitettua tietoa vapaaehtoisuuden käsittelyyn. Teemme materiaalit ajatellen Yhdessä-toiminnan kohderyhmää. Siksi ne soveltuvat erityisen hyvin käytettäväksi osana suomen kielen opetusta. Materiaalia voi käyttää myös muiden ryhmien kanssa, jotka hyötyvät selkokielestä ja kuvista teeman käsittelyssä.

Toiminnoista ja materiaaleista kerromme tarkemmin niitä koskevilla alasivuilla.

Jos kiinnostuit, ole rohkeasti meihin yhteydessä! Kerromme mielellämme lisää. Sosiaalisesta mediasta löydät meidät tunnukselle @IMYhdessa