Yhdessä-toiminta .

 

Ikäihmiset ja maahanmuuttajat yhdessä -toiminta tuo paikallisia vanhus- ja monikulttuurisuusalan toimijoita yhteen. Kehitämme yhteistyössä toimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat.

Yhteisen toiminnan kautta maahanmuuttajat tutustuvat ikäihmisiin, harjoittelevat suomen kieltä ja saavat kokemusta vapaaehtoistoiminnasta. Ikäihmiset puolestaan pääsevät jakamaan elämänkokemustaan, saavat uusia tuttavuuksia ja mielekästä sisältöä arkeensa.

Vallin jäsenyhteisöjen lisäksi mukaan voivat lähteä esimerkiksi maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusjärjestöt, oppilaitokset tai muut kohderyhmien kanssa toimivat tahot. Tuemme toimijoita uusien yhteistyökumppaneiden löytämisessä ja yhteisen toiminnan aloittamisessa. Vapaaehtoistoiminnan tueksi tuotamme selkokielisiä aineistoja.

Yhdessä-toiminta toteutetaan yhteistyössä Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen kanssa. Monika-Naiset liitto ry toimii hankkeessa kumppanina. 

 

Näitä toimintoja kehitämme:

Päivä vapaaehtoisena
Maahanmuuttajat kokeilevat vapaaehtoistoimintaa ja tutustuvat palvelutalojen tai hoivakotien arkeen.  Yhteinen toiminta päivän aikana voi olla esimerkiksi askartelua, levyraateja, leipomista tai selkokielisiä lukuhetkiä. Maahanmuuttajat osallistuvat myös selkokieliseen vapaaehtoistoiminnan infoon. Päivä vapaaehtoisena -tapahtumat toteutetaan pienryhmissä. 

Toimintaa voit seurata sosiaalisessa mediassa #päivävapaaehtoisena.

 

Minä luen sinulle -kampanja
Minä luen sinulle -kampanja tulee taas helmikuussa 2019! Kampanja tuo yhteen maahanmuuttajia ja ikäihmisiä yhteisten lukuhetkien merkeissä.

Minä luen sinulle -kampanjaviikolla 11.–15.2.2019 maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuhetkien aikana vanhus- ja vammaistyön yksiköissä luetaan selkokielistä kirjallisuutta ja uutisia.

Vuoden 2019 Minä luen sinulle -kampanjan teema on Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta. Kampanja haluaa innostaa maahanmuuttajia vapaaehtoistoimintaan iäkkäiden ja kehitysvammaisten ihmisten kanssa.

Kampanjaan voivat osallistua vanhus- ja vammaistyön yksiköt, monikulttuurisuustyön toimijat ja suomen kielen opiskelijat.    

Ilmoita organisaatiosi mukaan Selkokeskuksen kampanjasivuilla 28.1.2019 mennessä!

Minä luen sinulle -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjassa on mukana kaksi lukuilon lähettilästä, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed ja Vuoden pakolaisnainen 2018 Sirwa Farik.

Kampanja näkyy sosiaalisessa mediassa #minäluensinulle. Kampanja on lähtöisin Selkokeskuksesta.

 

Toimintaa rahoittaa STEA vuosina 2017-2019.