Intialainen Arun Maira HelpAgen uudeksi puheenjohtajaksi

Kansainvälisen vanhustyön järjestön HelpAge Internationalin seuraava puheenjohtaja on intialainen Arun Maira. Hän aloittaa tehtävässä marraskuussa.

Maira on aiemmin toiminut jäsenenä Intian hallituksen suunnittelukomissiossa sekä työskennellyt Save the Children Indian ja Axis Bank Foundationin johdossa.

HelpAge International on yksi maailman suurimmista kansainvälisistä vanhustyön toimijoista, joka tekee työtä vanhojen ihmisten oikeuksien puolesta.

HelpAge nostaa näkyviin vanhoihin ihmisiin kohdistuvan syrjinnän sekä kriiseissä että arkipäivän tilanteissa. Se myös vaatii vanhojen ihmisten köyhyyden poistamista. HelpAge Internationalin maailmanlaajuiseen verkostoon kuuluu 114 järjestöä noin 70 maasta. Valli on HelpAgen ensimmäinen suomalainen jäsenjärjestö. 

Arun Maira kertoo odottavansa erityisesti työskentelyä sellaisten ihmisten ja organisaatioiden kanssa, joiden tavoitteena on muuttaa vanhuksiin ja ikääntymiseen liittyviä ajatuksia ja asenteita. 

“Väestön nopea ikääntyminen on ennennäkemätön mutta tervetullut vaihe ihmiskunnan kehityksessä. Silti vanhusten oikeudet ja heidän panoksensa perheiden, yhteisön ja yhteiskunnan toimintaan jää usein huomiotta”, Maira sanoo. 

“Jo kymmenesosa maailman väestöstä on yli 60-vuotiaita, ja vuonna 2050 heitä on noin 2 miljardia. Ikääntymiseen tulisi suhtautua positiivisesti niin yhteiskunnan kuin yksilönkin tasolla. Monet ikääntyvät ihmiset ympäri maailmaa elävät jo terveempää ja turvallisempaa elämää verrattuna aiempiin sukupolviin”, sanoo HelpAgen johtaja Toby Porter kertoo. 

“Ikääntyvissä yhteiskunnissa tarvitaan aito muutos niin asenteissa, kuin säädöksissäkin vanhuksia kohtaan. Matkalla tähän muutokseen Arunin johtamistaidot tulevat varmasti tarpeeseen”, Porter kuvailee. 

Lataa uutinen täältä.