moni-ikä -hanke

Moni-ikä -hankkeessa (2024–2026) edistämme ikääntyvien ja vanhojen ihmisten yhdenvertaisuutta. Lähestymme ikääntyvien ihmisten moninaisuutta laajasti kielten, kulttuurien, uskontojen sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmista.

Työskentelemme yhdessä järjestöjen kanssa, jotka edustavat näitä vähemmistöjä. Yhdessä kumppaneiden kanssa pyrimme tekemään näkyväksi ikääntyvien vähemmistöjen tarpeita. Toteutamme tilaisuuksia ja materiaaleja, joiden avulla moninaisuus- ja ikäosaaminen vahvistuu järjestökentällä ja julkisella sektorilla.

Meille on ensiarvoisen tärkeää kuulla vähemmistöjen kokemuksia ikääntymisestä ja näkemyksiä iäkkäille suunnatuista palveluista. Jos haluat auttaa meitä järjestämään keskustelutilaisuuden iäkkäiden kanssa, ota yhteyttä.

Toteutamme yhdessä hankekumppaneiden kanssa

  • Keskustelutilaisuudet ikääntyneiden vähemmistöjen kanssa
  • Tietoiskut ammattilaisille ja ikääntyneille vähemmistöille
  • Viestintä päättäjille
  • Opas palveluista ikääntyneille maahanmuuttajille ja monikulttuurisille järjestöille
  • Perehdytystyökalu moninaisuuteen ammattilaisille ja yhteisöille, jotka työskentelevät ikääntyneiden parissa
  • Selvitys moninaisuuden huomioimisesta hyvinvointialueiden hyvinvointi- ja ikäsuunnitelmissa

AJANKOHTAISTA

Teimme touko-kesäkuussa 2024 kyselyn iäkkäiden moninaisuudesta, johon vastasivat iäkkäiden ja/tai vähemmistöjen parissa työskentelevät ammattilaiset. Paljon kiitoksia kaikille vastanneille!

Kerromme kyselyn tuloksista alkusyksystä VALLIn verkkosivuilla ja somekanavissa. Seuraa VALLIn sosiaalisen median kanavia ja tilaa uutiskirje – pysyt kärryillä myös Moni-iän kuulumisista.


Yhteystiedot

Jukka Keronen, vastaava hankesuunnittelija, 0503465907, jukka.keronen@valli.fi
Sonja Iltanen, hankesuunnittelija, 050 390 4079, sonja.iltanen@valli.fi

TOP