Joko olet tutustunut ikäihmisten yhdistykseen Tallinnassa?

Tutustumiskäynti Virolaisessa Venü-keskuksessa Tallinnan Katriorgissa on hieno kokemus. Vanhusten Keskinäinen Apu- ja Neuvontayhdistys toimii siellä ihastuttavassa vanhassa puurakennuksessa, kauniissa puutalomiljöössä. Tupa on täynnä iloisia ja puuhakkaita ikäihmisiä, joilla kaikilla on jotakin tekemistä talossa: siellä tehdään ruokaa, tanssitaan, voimistellaan, ruokitaan undulaatteja ja akvaariokaloja, hoidetaan puutarhaa ja viherkasveja, tavataan tuttuja ja kokoonnutaan kahvistelemaan yhdessä. Pääasiassa kävijät näyttivät olevan iäkkäitä naisia, mutta olipa joukossa muutama virkeä mieskin. 

Keittolounas Venü-keskuksen ruokailutiloissa maksaa jäsenille 50 senttiä ja tarjolla on myös tuhdimpaa ruokaa sekä kahvia. Pihapiirissä on pieni matkakoti ”Poska Villa”, jonka tuotoilla rahoitetaan yhdistyksen päiväkeskuksen toimintaa. Päiväkeskuksessa puuhaillaan joka päivä klo 9-18 ja ovet ovat avoinna ihan kaikille, kaikki tulijat otetaan avosylin vastaan. 

Toiminnan kantava idea on vapaaehtoisuus ja hyväntekeväisyys, keskinäinen apu ja itsensä toteuttaminen. Jokainen tekee sitä mitä osaa, pystyy ja haluaa. Tarjolla on viitisenkymmentä erilaista harrastusrinkiä ja viikko-ohjemassa on paljon tapahtumia; luentoja, tapaamisia, konsertteja, juhlia ja kaikkea muuta mukavaa. 

Kaikki ikäihmisten parissa työtä tekevät, käykääpä tutustumassa Venü-keskukseen Tallinnan-reissuillanne (ilmoitelkaa tulostanne kuitenkin etukäteen)! Ystävällisten ikäihmisten hyörinä ja touhuaminen tartuttaa hyvän mielen ja herättää kysymään, miksei tällaisia paikkoja ole ihan joka paikassa.  

Lisätietoja netistä: www.venu.ee tai www.venu.ee/en (englanninkielinen esittely) ja tietoa matkakoti Poska Villasta www.venu.ee/poskavilla (esittely suomeksi, englanniksi ja saksaksi)