Kiinnostaisiko ikäihmisten kimppakämppä?

Espoonlahden Puistokartanon palvelutaloon on vastikään avattu yhteisasumisen yksikkö Suvipuisto, jossa ikäihmiset voivat asua itsenäisesti mutta yhteisöllisesti. Asukkailla on omat asunnot, mutta keittiö, ruokailutila sekä oleskelutilat ovat yhteisiä tiloja. Asukkaat suunnittelevat toimintaa yhdessä muiden asukkaiden kanssa ja ”kotityöt” jaetaan kaikkien kesken.

Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry
:n Suvipuiston konsepti tuo Espooseen aivan uudenlaisen asumisen muodon ikäihmisille. Asukkaat asuvat omissa vuokrakodeissaan, mutta jakavat yhteiset tilat muiden asukkaiden kanssa. Kun haluaa yksityisyyttä, voi hakeutua oman kodin rauhaan, mutta kymmenen hengen yhteisöstä löytää aina halutessaan myös juttukavereita ja seuraa. 
– Etenkin itsensä yksinäisiksi tunteville ikäihmisille tämä on asumismuoto, joka tuo elämään uutta sisältöä ja uusia ystäviä, sanoo Suvipuiston palvelupäällikkö Kristiina Degerman-Baliçi

Suvipuiston asukkaiden yhteisön toiminnan tukena on arkipäivisin Puistokartanon yhteisöohjaaja, joka kehittää toimintaa yhdessä asukkaiden kanssa. Puistokartanon palvelutalon palvelut ja tapahtumat on tarkoitettu myös Suvipuiston asukkaille. Talossa toimii lisäksi itsenäisinä yrittäjinä parturi-kampaaja, jalkaterapeutti ja fysioterapeutti. 

Moni ikäihminen kokee yksinäisyyttä ja turvattomuutta yksin asuessaan. Jos toimintakyky on hiukan rajoittunut, ei tule niin helposti lähdettyä ulos kotoa tapaamaan ihmisiä. Yhteisasuminen voisi olla tällaiselle henkilölle varsin sopiva asumisen muoto: Voi elää itsenäistä elämää yhdessä muiden kanssa. 
-Suvipuistossa juodaan iltapäiväkahvit yhdessä, joten ainakin kerran päivässä on käväistävä oman asunnon ulkopuolella. Yhteinen kahvitteluhetki tukee yhteisöllisyyttä ja helpottaa myös toisiinsa tutustumista. Kristiina Degerman-Baliçi kertoo.

Puistokartanon palvelutalo ja Suvipuisto sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien äärellä Espoonlahdessa, lähellä kauppakeskusta, terveyskeskusta ja urheilupuistoa. 

Lue lisää Suvipuistosta nettisivuilta http://www.elpy.fi/yhteisasuminen/suvipuisto/

Lisätietoja: 
Suvipuiston palvelupäällikkö
Kristiina Degerman-Baliçi
puh. 050 380 5540
kristiina.degerman@elpy.fi