Kohti sukupolviälykästä toimintaa

Kuvassa Ryhmätoimintaa Helsingissä
Ryhmätoimintaa Helsingissä

”Onko täällä vuoronvaihto menossa?”, kysäisi kotkalainen herrasmies pilke silmäkulmassa, kun Vanhustyön Traineen työntekijät Mari ja Suvi olivat tutustumiskierroksella Palvelutaloyhdistys KOSKENRINNE ry:n Kotka- kodin päiväkeskuksella. Vuoronvaihdosta voineekin puhua, kun Vanhustyön Trainee alkaa levitä yhä uusille paikkakunnille saatuaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta ak-avustuksen toiminnan jatkamiseksi.

Vanhustyön Trainee toimii jatkossakin 18-30 -vuotiaiden työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten parissa. Toiminnan painopistettä on kehitetty siten, että mukaan ovat tervetulleita myös nuoret aikuiset, jotka haluavat oppia kohtaamaan vanhuksia ja toimimaan muistisairaiden parissa täysin riippumatta siitä, mille alalle he jatkossa opiskelevat tai työllistyvät. Niin nuoret datanomit, taiteilijat kuin viherpeukalotkin voivat käydä kokeilemassa toimintaa vanhusten parissa, saada hyödyllisiä työelämätaitoja ja kipinän sukupolviälykkääseen työelämään. Ohjelmat sisältävät edelleen itsetuntemusta, vuorovaikutustaitoja ja omien vahvuuksien tunnistamista, mutta ne ovat entistä käytännönläheisempiä ja toteutetaan täysin vanhustyön ympäristössä.

Tällä hetkellä yhteistyössä ovat Kotkan KOSKENRINTEEN lisäksi Turun lähimmäispalveluyhdistys Turussa, Yrjö ja Hanna -kotien Riihikallion palvelukeskus Tuusulassa sekä Jyväskylän hoivapalveluyhdistys Jyväskylässä. Uusia yhteistyökumppaneita otetaan koko ajan mukaan.

Kotkan reissu oli antoisa. ”Olemme ottaneet ehkä muutamia haparoivia askelia kohti sukupolviälykästä toimintaa, mutta tämän yhteistyön myötä haluamme oppia myös kävelemään!” toteaa KOSKENRINTEEN toiminnanjohtaja Sirpa Kotola

”Kyllä tänne saa tulla. Täällä saa laulaakin, jos laulattaa”, totesi toinen herrasmies samaisessa Kotka-kodissa. Kiitos, varmasti tullaan, ehkä jo tänä vuonna! 

Sitä ennen Vanhustyön Trainee jalkautuu perjantaina 23.3.2018 Tuusulan Riihikallioon kertomaan siellä toukokuussa alkavasta ohjelmasta.

Kysy lisää!
Mari Huusko, puh. 050 374 8001, mari.huusko@valli.fi 
Suvi Hiltunen, puh. 050 408 2890, suvi.hiltunen@valli.fi