Konstikoppa uudistui – joko olet tutustunut siihen?

Kuvassa Konstikoppa ja Kristina Forsberg. 

Vallin Ikäteknologiakeskuksen Konstikoppa® on matkalaukun muodossa kiertävä teknologianäyttely. Sen avulla voidaan tutustua ja tutustuttaa ikäihmisiä pieniin laitteisiin, jotka voivat tehdä heidän arjestaan turvallisemman ja helpomman. 

Konstikoppa kehitettiin KÄKÄTE-projektissa Vallin ja Vanhustyön keskusliiton yhteistyönä vuonna 2013. Siitä lähtien Konstikoppa on kiertänyt nyt neljän vuoden ajan eri puolilla Suomea noin 120 paikassa. Tänä aikana siihen on tutustunut yli 3000 ikäihmistä ja heidän omaistaan.  

– Nyt oli aika hiukan uudistaa laitevalikoimaa ja päivittää uusiin versioihin mukana jo olleita laitteita, sanoo Konstikopan käytännön uudistamistyön toteuttanut hyvinvointiteknologian asiantuntija Kristina Forsberg

Konstikoppaan valitut laitteet ovat helppokäyttöisiä, eivätkä ne vaadi asennustöitä. Laitteet ovat helposti itse hankittavia ja kohtuuhintaisia; niiden hinnat ovat alle kymmenestä eurosta aina 250:een euroon. Jokaisesta esillä olevasta laitteesta jaetaan myös tietoa niiden hankintapaikoista ja hinnoista. 

Uudistuksessa päivitettiin jokunen laite uuteen versioon ja tuotiin koppaan mukaan muutamia kokonaan uusia laitteita. Uudistetussa kopassa on nyt mukana 17 laitetta (vanhassa niitä oli 12). Kokonaan uutena mukaan otettiin kaksi matkapuhelinta, joista toinen on helppokäyttöinen älypuhelin ja toisessa on mukana turvaranneke, jolla voi hälyttää apua. Uusia tuotteita ovat myös vuorokausikalenteri ja pienikokoinen paikannuslaite sekä muutama pienvalaisin. 

Konstikoppa lähetetään Vallista Matkahuollon kautta tutustumistilaisuuden järjestävälle taholle, joka lähettää sen tilaisuuden jälkeen takaisin samalla tavalla. Konstikopan lähetyskulut kustantaa lainaava taho.

Lisätietoa Konstikopasta Vallin Ikäteknologiakeskuksen erityisasiantuntija Lea Stenbergiltä, puh. 050 323 5533, lea.stenberg@valli.fi. Konstikopan tilaukset toimistosihteeri Petra Paavilaiselta
puh. 050 330 5884, info@valli.fi-