Laulellen ARMAS-festivaalin tunnelmaan Oulussa

Vanhojen ihmisten yksinäisyyttä ehkäisevät Iloa Arkeen -pysäkit olivat lokakuussa mukana viettämässä vanhusten viikkoa ja ARMAS-festivaalia. Oulun Mäntykodin Iloa Arkeen -pysäkillä järjestettiin tiistaina 3.10.17 yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin SUOMI100 -lauluja Suomesta ja suomalaisista. Oulun Kaukovainion Iloa Arkeen-pysäkillä perjantaina 6.10. yhteislaulujen laulattajana oli Jamppa Tuomisen Fanklubi.

Suomi-aiheinen yhteislaulutilaisuus tiistaina

Tiistainen sää oli syysmyrskyinen ja oli mukava kokoontua yhteen laulamaan, saimmekin paikalle 18 innokasta laulajaa. Suomi-aiheiseen laulutilaisuuteen oli valittu kaikille tuttuja isänmaallisia lauluja Suomesta ja suomalaisuudesta. Säestäjänä toimi Pertti Haipola pianolla ja haitarilla. Moni osasi lähes kaikki laulut ulkoa. Ja he miettivätkin mitä nykyään lapset laulavat koulussa. Laulut toivat osalle muistoja mieleen myös omista vanhemmista ja hetkistä nuoruudessa. Laulu Inarijärvestä nostatti muistoja esimerkiksi kesäviettopaikoista. Tunnelma oli tunteikas ja nauruakin välillä oli.

Yhteislaulutilaisuuksia järjestetään Mäntykodissa lähes kuukausittain ja jo aikaisemmin oli tullut toive maakuntalaulutilaisuuden järjestämisestä. Nyt päätimme sitten kunnioittaa Suomen 100-vuotisjuhlaa järjestämällä tilaisuuden Suomelle. Yhteislaulutilaisuuteen oli kerätty tunnetuimpia lauluja suomalaisuudesta. Tapahtuma kirvoitti osallistujilta tällaisia kommentteja:

” Laulut olivat tuttuja, joten oli helppo laulaa mukana. ”

”Pidän kovasti laulamisesta ja toivon, että tätä olisi enemmän.”

” Laulutilaisuudet ovat mukavia, vaikka pidänkin enemmän tanssimusiikista.”

Ylin kuva:  Pertti Haipola säesti sekä pianolla että haitarilla 

Keskimmäinen kuva Raija Heiskari tuumasi, että laulut olivat tuttuja, joten oli helppo laulaa mukana. 

Jamppa Tuomisen laulujen sävelin perjantaina

Jamppa Tuomisen Faniklubin ensimmäinen vierailu oli yhteislaulujen merkeissä Kaukovainion Iloa Arkeen-pysäkillä perjantaina 6.10. Paikalla oli 24 Jampan laulujen ystävää ja komeasti kappaleet kajahtivatkin yhteistuumin niitä laulellessa. Jampan fanklubin järjestämät yhteislaulutilaisuudet ovat suosittuja Oulun alueella ja Jampan kappaleiden sanat osataan täällä seudulla hyvin ulkoa. 

Kommentteja osallistujilta: 

”Hyvä kokonaisuus, kiva päätös viikolle”

”Toivottavasti saadaan laulaa pian uudelleenkin”

Alin kuva:  Jamppa Tuomisen Fanklubin jäsenet laulattajina tilaisuudessa. 

Teksti:

Marjaleena Kyllönen
Oulun Seudun Mäntykoti ry