Mentorimummot ja -papat -hanke alkaa!

Hankkeessa kehitetään vanhustyöhön monikulttuurista ja selkokielistä vapaaehtoistoimintaa.

Mentorimummot ja -papat -hankkeessa (2017 – 2019) kehitetään suomalaiseen vanhustyöhön uudenlaista monikulttuurista ja selkokielistä vapaaehtoistoimintaa. Hankkeesta vastaa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry, ja hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Kehitysvammaliiton Selkokeskussekä Monika-Naiset liitto ry. Hanke käynnistyy keväällä 2017. Mentorimummot ja -papat -hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Monet ikäihmiset kokevat yksinäisyyttä. Myös monet maahanmuuttajat kokevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Mentorimummot ja -papat -hanke tuo yhteen selkokielestä hyötyvät ikäihmiset ja maahanmuuttajat vapaaehtoistoiminnan kontekstissa. Maahanmuuttajat toimivat mentorina omaan kulttuuriinsa ja ikäihmiset suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Selkokielinen vuorovaikutus mahdollistaa kohtaamisen kielellisistä haasteista huolimatta.

Mentorimummot ja -papat -hankkeen tarkoituksena on edistää maahanmuuttajien ja ikäihmisten sosiaalista verkostoitumista sekä kulttuurien dialogia yhdessä tekemisen avulla. Hankkeen tavoitteena on myös edistää maahanmuuttajien suomen kielen oppimista mukavalla ja toiminnallisella tavalla. Vapaaehtoistoiminnan sisältöjä kokeillaan ja kehitetään yhdessä osallistujien kanssa. Yksi hankkeen toimintamuodoista ovat selkokieliset lukuhetket.

Mentorimummot ja -papat -hanke toteutetaan yhteistyössä Vallin jäsenjärjestöjen kanssa eri puolilla Suomea.  Hankkeessa kehitettävää toimintamallia levitetään myöhemmin suomalaiseen vanhustyöhön. Hankkeeseen rekrytoidaan kaksi projektisuunnittelijaa, joista toinen työskentelee Vallissa ja toinen Selkokeskuksessa. Voit seurata hankekuulumisia myöhemmin hankkeen verkkosivuilla ja blogissa!

Lisätietoja

Järjestöpäällikkö Marja Vuorinen, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry, marja.vuorinen(at)valli.fi ja puh. 050 309 3960

Projektisuunnittelija Minna Salonen, Mentorimummot ja -papat -hanke, Selkokeskus / Kehitysvammaliitto ry, minna.salonen(at)kvl.fi ja puh. 045 7734 5474