Minä luen sinulle -kampanja alkaa!

”Ääneen lukeminen toiselle ihmiselle jakaa tiedon, tarinat ja ystävyyden”, toteaa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n kunniapuheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen. Presidentti Halonen on Minä luen sinulle -kampanjan suojelija. 

Kampanja huipentuu lukuviikkoon 5.2. – 11.2.2018, jolloin maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuviikon startti on 1.2. kansainvälisenä maailman ääneen lukemisen päivänä. Maahanmuuttajien lukuhetkeen Helsingissä osallistuu kirjailija ja psykiatri Claes Anderson.

”Meissä on aina enemmän yhteistä kuin erilaista. Selkokielinen lukuhetki on oiva tapa tutustua”, toteaa projektisuunnittelija Minna Salonen Kehitysvammaliiton Selkokeskuksesta. 

”Toivomme, että vanhus- ja vammaistyön yksiköt, maahanmuuttajakoulutuksen järjestäjät sekä muut monikulttuurisuuskentän toimijat ympäri Suomea lähtevät kampanjaan mukaan. Erityisen lämpimästi toivotamme tervetulleiksi myös maahanmuuttajien omat yhdistykset”, kannustaa Valli ry:n projektisuunnittelija Aili Korteniemi

”Lukuhetki tuo iloa ja hyötyä kaikille. Maahanmuuttajat oppivat suomen kieltä ja saavat kokeilla vapaa-ehtoistoimintaa. Iäkkäät ja kehitysvammaiset ihmiset saavat jakaa elämänkokemustaan ja tutustuvat uusiin suomalaisiin. Selkokieliset aineistot tuovat lukuelämykset kaikkien saataville”, Salonen kertoo.

Ilmoita organisaatiosi mukaan 15.1.2018 mennessä!

Voitte ilmoittautua mukaan Selkokeskuksen kampanjasivuilla. Sivuilta löydätte lisätietoa kampanjasta ja vinkkejä lukuhetken järjestämiseen. Osallistuminen on helppoa, sillä autamme sopivan yhteistyökumppanin löytämisessä lukuhetkeen.   

Kampanja toteutetaan osana Vallin ja Selkokeskuksen Yhdessä-toimintaa. Tuomme yhteen vanhus- ja monikulttuurisuuskentän toimijoita ja kehitämme selkokielistä vapaaehtoistoimintaa, jossa ikäihmiset ja maahanmuuttajat kohtaavat. 

Kampanja on lähtöisin Selkokeskuksesta. Suomi 100 -lukuviikkoon helmikuussa 2017 osallistui arviolta 800 maahanmuuttajaa ja 100 vammais- ja vanhustyön yksikköä ympäri maata.

Seuraa kampanjan kulkua Yhdessä-toiminnan Twitter ja Facebook -sivuilla @IMYhdessa

Lisätietoa kampanjasta ja Yhdessä-toiminnasta antavat:

Minna Salonen, Selkokeskus
minna.salonen@kvl.fi

045 7734 5474 

Aili Korteniemi, Valli
aili.korteniemi@valli.fi

050 400 9485