Nuoret innovoimassa hyvää vanhustenhoitoa – mukana Queen Silvia Nursing Award- palkintojenjakotilaisuudessa

Kuvassa vasemmalta: Saga Wahlström, kuningatar Silvia, Natalia Duszénska ja Michelle Ena. Kuva: Yanan Li.

Vallin toiminnanjohtajalla oli kunnia osallistua huhtikuun 19. päivänä Tukholman Kuninkaanlinnassa, Bernadotten kirjastossa järjestettyyn Queen Silvia Nursing Award -stipendiaattien palkintojenjakoseremoniaan. Palkintoapurahoja on jaettu vuodesta 2013, jolloin Swedish Care International yhteistyökumppaneineen perusti apurahan 70-vuotissyntymäpäivälahjaksi Ruotsin kuningatar Silvialle. 

Vuoden 2017 stipendiaatit ovat Saga Wahlström Ruotsista, Michelle Ena Suomesta ja Natalia Duszénska Puolasta. Queen Silvia Nursing Award -stipendi myönnetään vuosittain yhdelle sairaanhoitajaopiskelijalle Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa. Palkinto koostuu 6 000 euron rahapalkinnosta sekä yksilöllisesti räätälöitävästä harjoittelujaksosta, jonka aikana stipendiaatit perehtyvät monipuolisesti vanhustenhoitoon ja vanhusten palveluihin liittyviin kysymyksiin niin kotimaassa kuin ulkomailla. 

Queen Silvia Nursing Award -stipendin pyrkimyksenä on edistää sairaanhoitajaopiskelijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia omien ideoiden kehittämiseen tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi vanhusten- ja dementiahoidossa. Palkinnon rahoittaa Swedish Care Insitutional yhteistyökumppaneittensa tuella.

Suomen palkittu Michelle Ena opiskelee Vaasassa ammattikorkeakoulu Noviassa. Hänen ideanaan on ”Helppokäyttöinen ranneke hyvän hoidon tukena”. Tuomaristo perusteli hänen valintaansa seuraavasti:

”Michellen ideoima apuväline elintoimintojen helppoon seuraamiseen edistäisi vanhuksen turvallisuuden kokemusta sekä hoitotoimenpiteiden oikea-aikaisuutta ja tukisi siten hyvin hoitotyötä. Idea oli loppuun asti mietitty ja suunniteltu ulkoasua myöten. Michelle osasi ideassaan huomioida monia seikkoja sekä ongelmia, jotka apuvälineellä voitaisiin ratkaista. Michelle on kiinnostunut vanhustyöstä ja halukas kehittämään omaa ammattitaitoaan, minkä vuoksi hän on hyvä edustaja stipendille sekä loistava esikuva muille sairaanhoitajaopiskelijoille.”

Tukholman Kuninkaanlinnassa järjestetty tilaisuus oli lämminhenkinen ja arvokas. Tilaisuudessa kuultiin kuningattaren lisäksi puheenvuorot myös stipendiaateilta sekä mm. Swedish Care Internationalin edustajalta. Erityisesti ilahdutti, että palkinto on laajentunut jo useampaan maahan ja Suomi on mukana. Toiminta on yksi loistava malli kannustaa ja tukea nuoria sairaanhoito-opiskelijoita vanhustyön pariin.

Virpi Dufva, toiminnanjohtaja, Valli ry

Tekstin lähde ja lisätietoja: https://www.queensilvianursingaward.fi/