Pihla teki isomummolleen kirjan

Meidän perheessämme yhteydenpito isovanhempiin ei toistaiseksi ole korona-aika muuttunut, koska asumme kaikista isovanhemmista kaukana. Fyysiset kontaktit isovanhempiin ovat siis aina olleet vain loma-aikojen herkkua. Perheemme 7-vuotiaalla Pihla -tytöllä on kolme isomummoa, eli meidän vanhempien isovanhempia. Kenelläkään isomummolla ei ole älylaitteita.

Pihlan äidinäidinäidin eli minun isoäitini kanssa puhelimessa keskustelu on välillä hassua, kun mummo ei oikein kuule kunnolla. Pihla halusikin tehdä isomummolleen kirjan, jossa on kuvia hänestä itsestään sekä hänen piirroksistaan ja askarteluistaan. Olen varma, että Pihlan postissa lähettämä kirja ilahduttaa mummoani, sillä hän on itsekin kädentaitoihminen henkeen ja vereen.

Tuntuu harmilliselta ajatella, että mummo ei pääse nyt joka maanantaiseen ikäihmisten päivätoimintaan. Päivätoimintakerho oli ennen korona-aikaa mummolle viikon kohokohta. Onneksi hyvässä fyysisessä kunnossa olevalla, yli 80 -vuotiaalla isomummolla on käsityötarvikkeita yllin kyllin sekä iso piha maaseudun rauhassa, joista on toivottavasti iloa ja puuhaa hänen arkeensa.

Suvi Hiltunen, VALLI ry

TOP