Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto jäseneksi HelpAge Internationaliin

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry on hyväksytty ensimmäiseksi suomalaiseksi järjestöjäseneksi kansainväliseen HelpAge International -järjestöön. Valli ry on valtakunnallinen vanhustyön asiantuntija, jonka noin 70 jäsenjärjestöä tuottavat vanhuspalveluita ja toimivat hyvän vanhuuden turvaamiseksi eri puolilla Suomea.  

HelpAge International on yksi maailman suurimmista kansainvälisistä vanhustyön toimijoista, joka tekee työtä vanhojen ihmisten oikeuksien puolesta. HelpAge nostaa näkyviin vanhoihin ihmisiin kohdistuvan syrjinnän sekä kriiseissä että arkipäivän tilanteissa. Se myös vaatii vanhojen ihmisten köyhyyden poistamista. HelpAge Internationalin maailmanlaajuiseen verkostoon kuuluu 114 järjestöä noin 70 maasta. 

”Väestön ikääntyminen on yksi aikamme megatrendeistä. Siihen tarttuminen vaatii kansainvälistä otetta: tuoreimman tiedon hankkimista ja keskusteluun osallistumista. Tässä tarvitsemme hyvän kansainvälisen kumppanin. Olemme iloisia ja ylpeitä päästessämme osaksi HelpAge Internationalin vahvaa verkostoa”, sanoo Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton toiminnanjohtaja Virpi Dufva.  

Suomessa HelpAge International tunnetaan parhaiten sen vuosittain julkaisemasta vanhojen ihmisten hyvinvointi-indeksistä (Global Age Watch). Suomi on viime vuosina sijoittunut indeksissä sijalle 15. Globaalisti sijoitus on hyvä, mutta Pohjoismaista Suomi sijoittuu heikoimmin. Sijoitusta heikentävät vanhojen ikäluokkien heikko koulutus ja erityisesti vanhojen naisten pienet eläkkeet. 

Valli ry on jo aiemmin tehnyt yhteistyötä HelpAge Internationalin kanssa sekä järjestönä että osana suomalaista Valtaa Vanhuus -liikettä. ”Aiemman yhteistyön ansiosta tiedämme, että HelpAge International on nopealiikkeinen, aikaansaava ja tarvittaessa myös ärhäkkä toimija. Tämä sopii meille hyvin”, sanoo Vappu Taipale, joka toimii Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry:n puheenjohtajana.  

”Suomalainen vanhustyö voi ottaa HelpAgelta oppia erityisesti viestinnän selkeydestä sekä vanhojen ihmisten mielipiteiden ja kokemusten keräämisestä ja esiin nostamisesta. Samalla kun viemme suomalaista osaamista maailmalle, saamme kokemuksia vanhustyön rikkaasta sisällöstä muualla”, Vappu Taipale sanoo.  

HelpAge International verkossa: www.helpage.org 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Vappu Taipale, puheenjohtaja 
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry 
vappu@vapputaipale.fi, puh. 0400 503 623 

Virpi Dufva, toiminnanjohtaja 
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry 
virpi.dufva@valli.fi,  puh. 050 365 4664