Suomi 100 -juhlavuonna on erityisen hyvä syy juhlistaa isovanhempia

Isovanhempien päivä Suomi 100 -juhlavuotena on erityisen hyvä aika juhlistaa kaikkia isovanhempia. Isovanhemmista vanhimmat ovat nähneet lähes kaikki itsenäisen Suomen vaiheet.

Isovanhempien päivää vietetään lokakuun kolmantena lauantaina, ja aika kannattaa jo nyt varata isovanhempien juhlimiseen. Päivää on Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton aloitteesta juhlittu jo vuodesta 1985. Isovanhempien päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota isovanhempien merkitykseen lapsenlapsilleen ja muille lapsille sekä isovanhempien arvostukseen koko yhteiskunnassa. Isovanhempien päivästä voi tehdä koko perheen, asuinyhteisön tai lähiyhteisön juhlan.

Valli ry jakaa vuosittain Vuoden isovanhempi -tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on myönteisellä tavalla edistänyt lasten ja isovanhempien suhteita ja isovanhempien arvostusta. Vuoden Isovanhempi -tunnustuksen sai vuonna 2016 geriatrian professori Jaakko Valvanne ja vuonna 2015 Monika-Naiset liiton kotouttamistyön vapaaehtoiset lastenhoitajat Tiiu Holappa ja Celestine Vita-Buba.

Itsenäisyyden juhlavuotena Vuoden isovanhempi -tunnustus on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tunnustus jaetaan 19.10.2017 Valli ry:n Paremman vanhuuden puolesta arjessa ja juhlassa -juhlaseminaarissa Helsingissä. Seminaarissa tarkastellaan 100-vuotiasta Suomea makro- ja mikronäkökulmasta. Seminaarin juontaa Johanna Korhonen. Ohjelma varmistuu pian, seuraa päivittyvää koulutukset-sivua tästä.