Tarja Halonen osallistui lukuhetkeen Helander-kodissa

Tarja Halonen osallistui lukuhetkeen Helander-kodissa

Vallin kunniapuheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen vieraili torstaina 8.2.2018 Helsingin Vuosaaren Helander-kodissa järjestetyssä lukuhetkessä. 

Lukuhetki oli osa Vallin ja Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen järjestämää Minä luen sinulle -kampanjaa, jossa maahanmuuttajat lukevat selkokielisiä kirjoja tai lehtiä ikäihmisille ja kehitysvammaisille ihmisille. Presidentti Halonen toimii kampanjan suojelijana.

Helander-kodin asukkaat ja päivätoiminnan kävijät sekä lukemaan tulleet Helsingin diakonissalaitoksen Vamos-hankkeen turvapaikanhakijanuoret, ottivat presidentin lämpimästi vastaan.

Pienryhmissä nuoret lukivat ääneen ajankohtaisia uutisia Selkosanomat-lehdestä. Osa lukijoista oli tuonut mukanaan myös tarinoita omasta kotimaastaan, jotka he halusivat jakaa presidentin sekä Helander-kodin ikäihmisten kanssa.

Lukuhetken lopuksi yksi nuorista, muusikko Ramitawi, viihdytti osallistujia kitaran soitolla ja laulullaan. Laulun sanat taittuivat niin espanjaksi, arabiaksi kuin suomeksikin. 

Minä luen sinulle -kampanjan lukuhetkiä on tällä viikolla järjestetty 30 paikkakunnalla, aina Helsingistä Rovaniemelle asti. Mukana on ollut yli 600 maahanmuuttajaa ja lukuhetkiä on järjestetty 90 vanhus- ja vammaistyön yksikössä.

Kampanja järjestettiin osana Vallin ja Selkokeskuksen Yhdessä-toimintaa.