Etäkatsojat pääsevät katsomaan tilaisuutta seuraavan linkin kautta: Tuloksellinen etsivä vanhustyö ja välittäminen kohtaaminen -seminaarin lähetyssivu
Aika: Klo 9-16 (aamiaista tarjolla klo 9-10)
Paikka: Lääkäritalo, Mäkelänkatu 2, Helsinki / tilaisuus striimataan
Tuloksellinen etsivä vanhustyö -teema - klo 10-12.45
klo 10.00 Tilaisuuden avaus:
Eduskunnan varapuhemies ja eduskunnan yksinäisyyden ja ostrakismin vähentämiseksi perustetun työryhmän puheenjohtaja Paula Risikko
klo 10.15 Puheenvuoro: Datalla ja yhteistyöllä tuloksiin
Jonna Heliskoski, johtava asiantuntija / Sitra
klo 11.00 Taukojumppa
klo 11.05 Hyvät käytännöt - Sitra Lab 6 -ohjelman tuloksellinen etsivä vanhustyö -tiimin oppeja
Päivi Tiittula, erityisasiantuntija /Vanhus-ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry
Henna Grönberg, toiminnanjohtaja / Mereo ry
Sanna Jokinen, löytävän vanhustyön päällikkö / Fingerroosin säätiö
klo 11.45 Paneeli: Oikea-aikaisen tuen ja auttamisen edellytykset
Anne-Mari Tuominiemi, erityisasiantuntija / STEA
Sami Niemi, erityisasiantuntija / Kuntaliitto
Kaisa Kuurne, sosiologian dosentti ja yliopistolehtori / Turun Yliopisto
Marko Timonen, gerontologisen sosiaalityön päällikkö / Helsingin kaupunki
Helena Norokallio, projektikoordinaattori / Turun Lähimmäispalveluyhdisty
klo 12.45-13.45 LOUNAS
Välittävä kohtaaminen -teema - klo 13.45-16
klo 13.45 Videotervehdys: Välittämisen päivän suojelija arkkipiispa Tapio Luoma
klo 13. 55 Lyhytelokuva: Käy rinnallain
Kati Kallion ohjaama, Myrskyryhmän ja Pystymetsän tuottama lyhyt tanssielokuva Käy rinnallain, joka kertoo elinikäisestä ystävyydestä, elämän vimmasta ja yksinäisyydestä.
klo 14.10 Palkintojen jako: Välittämisen teko -tunnustukset
Välittämisen teko -palkinnon ja erillisen kunniamaininnan jako. Tunnustukset myöntää Geroclub ry yhdessä VALLIn kanssa. Puheenvuoron käyttää psykologi Pirkko Lahti.
klo 14.45 Puheenvuoro: Yhteys ja hyväntekeminen merkityksellisyyden lähteinä
Frank Martela, apulaisprofessori / Aalto-yliopisto. Martelan puheenvuoro käsittelee yhteyden kokemisen ja läheisyyden hyvinvointivaikutuksia ja hyväntekemistä keskeisenä merkityksellisyyden lähteenä.
klo 15.15 Loppusanat ja glögi-tarjoilu. Tilaisuus päättyy klo 16
Seminaari on ilmainen - sisältäen aamupalan ja lounaan. Ilmoittautuminen läsnäolevaksi Lääkäritalolle on sitova. Esteen ilmetessä, peruutathan osallistumisesi ruokahävikin minimoimiseksi. Veloitamme 20 euron maksun, mikäli osallistuja ei saavu paikalle ilman äkillistä estettä, kuten sairastuminen.
Lisätiedot: kaisa.ahtee@valli.fi
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.
Paula Risikko
Eduskunnan varapuhemies ja eduskunnan yksinäisyyden ja ostrakismin vähentämiseksi perustetun työryhmän puheenjohtaja Paula Risikko avaa tilaisuuden.
Jonna Heliskoski
Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran johtavalla asiantuntijalla Jonna Heliskoskella on yli 25 vuoden kokemus asiakas- ja vaikuttavuuslähtöisestä kehittämisestä. Vaikuttavuustiedon hyödyntäminen, vaikuttavuuden mallintaminen ja arviointi ovat hänen erityisosaamisalueitaan. Heliskoski on kysytty kouluttaja ja fasilitoija. Hänen kehittämää tavoitteellisen vaikuttavuuden ekosysteemimallia on hyödynnetty yli 100 kehittämishankkeessa ja strategiatyössä.
Anne-Mari Tuominiemi
Anne-Mari Tuominiemellä on pitkä työkokemus sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustustoiminnan parissa. Hän työskentelee valmistelun ja arvioinnin eritysasiantuntijana Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAssa. Tällä hetkellä hänen vastuualueeseen kuuluu ikääntyneiden parissa toimivat järjestöt ja hän on myös valmistellut STEAn Ikävoimaa-avustusohjelmaa. Anne-Mari on koulutukseltaan terveystieteiden ja valtiotieteiden maisteri.
Sami Niemi
Sami Niemi on Kuntaliiton hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen erityisasiantuntija. Hän on tehnyt aiemmalla työuralla yhteistyötä muun muassa kuntien vanhusneuvostojen ja erilaisten järjestötoimijoiden kanssa. Tällä hetkellä Kuntaliiton työ ikäihmisten asioissa linkittyy vahvasti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kokonaisuuteen.
Kaisa Kuurne
Kaisa Kuurne on sosiologian, erityisesti sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti ja yliopistonlehtori Turun yliopistosta. Häntä kiinnostavat erilaiset elämän haavoittuvuuden, sosiaalisten suhteiden ja kuulumisen kysymykset. Yliopiston ulkopuolella hän tekee töitä myös arkkityyppisen syvyyspsykologian parissa.
Pirkko Lahti
Pirkko Lahti on psykologi, psykoterapeutti, filosofian lisensiaatti, joka oli Suomen Mielenterveysseuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja. Pirkko Lahti on Geroclub ry:n hallituksen jäsen ja välittämisen teko -tunnustusten valintatyöryhmän jäsen. Lahti tulee jakamaan välittämisen palkinnon ja tunnustuksen yhdessä Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n puheenhohtajan kanssa.
Marko Timonen
Marko Timonen toimii gerontologisen sosiaalityön päällikkönä Helsingin kaupungilla. Timonen on työskennellyt Helsingin kaupungin palveluksessa eri tehtävissä 1980-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti. Hän vastaa paljon palveluita tarvitsevien ikääntyneiden kuntalaisten gerontologisen sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen avopalveluista Helsingissä.
Sanna Jokinen
Sanna Jokinen on Löytävän vanhustyön päällikkö Fingerroosin säätiössä. Taustaltaan hän on sosionomi (ennaltaehkäisevän hyvinvointiyön johtaminen ja kehittäminen) Yamk ja Pilke®-ohjaaja -kouluttaja. Sanna on työskennellyt reilut 20 vuotta sote-alalla. Sannan työhistoria painottuu suurimmaksi osaksi erilaisiin kehittämisprojekteihin yhdessä tehden ja kehittäen. Kehittämistyön painopisteenä on ollut ennaltaehkäisevät toimintamallit ja haastavasti tavoitettavat kohderyhmät. Sanna on ollut mukana kehittämässä Turussa toteutettavaa löytävää vanhustyötä vuodesta 2016 lähtien.
Henna Grönberg
Henna on MEREO ry:n toiminnanjohtaja. Koulutukseltaan hän on sosionomi AMK ja viimeistelee juuri järjestöjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Henna on työskennellyt lähes koko ikänsä ikäihmisten parissa sote-alalla, erityisenä intohimonaan hankemaailma.
Helena Norokallio
Helena on toiminut projektikoordinaattorina Turun Lähimmäispalveluyhdistyksessä vuodesta 2001. Helena on VALLIn hallituksen jäsen, Etsivän vanhustyön verkostokeskuksen ohjausryhmän puheenjohtaja ja MEREO ry:n varapuheenjohtaja. Koulutukseltaan Helena on KM. Erityisesti hänen kiinnostuksenkohteinaan on sosiokulttuurinen lähestymistapa ja kulttuurihyvinvointi sekä kansalaistoiminta.
Päivi Tiittula
Päivi Tiittula on gerontologiaan erikoistunut yhteiskuntatieteilijä. Päivin sydämen asiana ovat hyvän ikääntymisen, osallisuuden ja toimijuuden edistäminen sekä järjestölähtöinen työ. Tällä hetkellä Päivi vastaa erityisasiantuntijana Vanhus- ja lähimmäispalvelunliiton VALLI ry:n Etsivän vanhustyön verkostokeskuksen toiminnasta. Nykyisen kehittämistyön keskiössä ovat avuntarpeessa olevien ikääntyvien oikea-aikainen auttaminen ja toimijoiden verkostoyhteistyö. Päivillä on vankka osaaminen ja kokemus järjestö- ja verkostojohtamisesta sekä sote-palveluiden kehittämisestä ja -muotoilusta.
Frank Martela
Frank Martela on kansainvälisesti tunnustettu ja Suomen johtava sisäisen motivaation, hyvinvoinnin, merkityksellisyyden ja hyvän elämän asiantuntija, jolla on selkeä näkemys siitä miten näitä edistetään työpaikoilla ja yhteiskunnallisesti.