Iloa ja virkistystä teknologiasta

DigiAgeTalk2022  -tapahtuman yhteydessä pääset tutustumaan iloa ja virkistystä tuoviin digitaalisiin ja teknologisiin tuotteisiin, palveluihin ja ratkaisuihin. Mukana on liikuntaan sekä kulttuurin ja musiikin äärelle innostavia toimijoita, yhteydenpitoon tukevia sekä aisteja ja muistia herätteleviä palveluita, pelaamisen iloa unohtamatta!

Virkistäydy verryttelemällä Ikäinstituutin videon tahtiin ja poikkea virtuaalinäyttelyssä Digimuseon tarjoamana.

Lisäksi voit tutustua kiinnostaviin, yhteensä 13 eri toimijan toteuttamiin digitaalisiin ja teknologisiin ratkaisuihin, tuotteisiin ja palveluihin.

Ikäinstituutti

Voimaa ja iloa etäjumpasta! Virkistäydy kahvitauolla 3,5 minuutin verryttelyvideolla.

Tutustu myös Voimaa Etäjumpasta -esittelyvideoon, 43 sek (avautuu uuteen välilehteen). Ikäinstituutti tukee järjestöjä, kuntia ja muita toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita iäkkäiden etäjumpan mahdollisuuksista. Lisätietoa ja ilmoittautuminen maksuttomiin Voimaa etäjumpasta® -koulutuksiin (avautuu uuteen välilehteen). 

DIGIMUSEO

Digimuseo.fi on palvelu, jonka kautta voit nauttia museoiden sisällöistä missä ja milloin vain.  Näyttelyt on toteutettu ja kuvattu joko 3D- tai 360-tekniikoita hyödyntäen. Käyttäjä voi tutustua palvelun näyttelyihin ilmaiseksi omalla ajallaan tai varata haluamaansa näyttelyyn museo-oppaan pitämän virtuaaliopastuksen. Lisätietoja Digimuseon verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Nauti kahvitauolla Teatterimuseon virtuaalinäyttelystä! Klikkaa näyttelyyn (avautuu uuteen välilehteen).

Miina Sillanpään säätiö sr / Muistipuisto®

Miina Sillanpään Säätiö on yleishyödyllinen yhteisö, joka edistää suomalaisten hyvinvointia sekä harjoittaa kansanterveyttä vahvistavaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Muistipuistossa® yhdistyvät aivoterveyttä ja toimintakykyä edistävä tieto, vinkit ja harjoitukset. Kuvallisesti selkeä palvelu sisältää kuusi aivoterveyttä ja toimintakykyä käsittelevää teema-aluetta. Muistipuisto sopii kaikille aivoterveydestä kiinnostuneille ja sopii käytettäväksi sekä tietokoneella että tabletilla tai älypuhelimella. Muistipuisto on kehitetty Miina Sillanpään Säätiön ja Muistiliiton yhteistyönä.

Miina Sillanpään säätiö sr / Luontosivusto

Luontosivusto tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon hyvinvointivaikutuksista virtuaalisesti. Sivustolla voi muistella luontokokemuksia tarinoihin uppoutuen, tehdä tietovisoja, sekä eläytyä eri vuodenajoista ja eläimistä kertoviin videoihin ja kuviin. Sivusto sopii käytettäväksi tietokoneella tai tabletilla. Tutustu Luontosivustoon (avautuu uuteen välilehteen).
Sivulla on myös luontoon liittyviä helppoja harjoituksia (sopivat soveltaen myös sisällä tehtäväksi mielikuvien ja muistelun sekä valokuvien avulla). Klikkaa harjoituksiin (avautuu uuteen välilehteen).

HomeOpera

Haaga-Helian HomeOpera-hankkeen tavoitteena on kehittää sosiaalinen XR-konsepti, joka parantaa ikäihmisten mahdollisuuksia korkealaatuiseen ja virikkeelliseen elämään sekä kulttuurielämyksiin kotona. Hankkeessa kumppaneina ovat Ooppera Baletti, Yle ja Foibekartano. Lisätietoja hankkeen verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen).

Millainen on unelmien etäkulttuurielämys?

HomeOpera järjesti kaksi ideointityöpajaa, joihin osallistui yhteensä 15 kulttuurista ja taiteesta kiinnostunutta ikääntynyttä. Lue innostava artikkeli siitä, miten ideointi lopulta kehittyi kahdeksi upeaksi elämykseksi. Artikkeli (avautuu uuteen välilehteen). 

Haltija

Haltija on suomalaisen hyvinvoinnin arvostettu edelläkävijä ja uudistaja. Vuoden 2021 joulukuusta lähtien Haltija on osa Berner-konsernia. Lisätietoja Haltijan verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Vooler

Voolerilla parannetaan palvelutalojen ja kotihoivan asiakkaiden elämänlaatua. Vooler tuo napin painalluksella ikäihmisen saavutettavaksi kulttuuri- ja liikuntaelämyksiä ohjatuissa etäryhmissä sekä kuvapuhelut hoitajien ja läheisten kanssa. Lisätietoja Voolerin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Medeka

Virtuaalinen Reitti-ohjelmisto poistaa kuntoutuksesta ja kuntoilusta tylsyyden. Näytöllä pyörivät aidot reitit ja niitä kierretään virtuaalisesti millä tahansa olemassa olevalla sisäharjoittelulaitteella (kuntopyörä, kävelymatto, polkulaite yms.). Nopeus asetetaan oman halun tai toimintakyvyn mukaiseksi - ja sitten liikkumaan. Lisätietoja Medekan verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen). 

iXuBear / JoyHaptics

JoyHaptics Oy on hyvinvointi- ja terveysalan yritys, joka on kehittänyt etäkosketuksen mahdollistavan iXu älynallen. Ratkaisulla voidaan lähettää kosketus, vaikka toiselle puolella maapalloa tietoverkon yli. Ratkaisumme muodostuu iXu älynallesta ja siihen Bluetooth -yhteyden kautta liitetystä mobiililaitteesta, jossa on sovellusohjelma. Ratkaisu perustuu syvälliseen poikkitieteelliseen kehitystyöhön, jossa yhdistyy ymmärrys ihmisen fysiologiaan, psykologiaan, käytettävyyteen, muotoiluun ja IoT/ älyteknologiaan. iXu älynalle tuottaa pehmeän ja dynaamisen silityskosketuksen.  Lisätietoja JoyHapticsin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Sentina Sävelsirkku

Sävelsirkku yhdistää sisällöt, päivittäiset työmallit ja seurantatyökalut hyvinvointia edistävään toimintaan. Menetelmän keskiössä on eletty elämä ja ihmisten kohtaaminen kasvokkain. Lisätietoja Sävelsirkun verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Korpi ForRest

Korpi® ForRest - Mielen hyvinvointia, luonnon ja kuormituksen hallinnan avulla.
Lisätietoja Korpi ForRestin verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen). 

Dose Control

Kotona asumisesta voi nauttia ja saada turvaa arkeen. Kun vastaan tulee haasteita, haasteisiin tarjoamme arkea helpottavia ratkaisuja. Älydosetti turvaa lääkkeiden ottamisen oikeaan aikaan. Älyturva takaa avun saannin turvarannekkeen avulla, lisäksi saatavana palovaroitin, liiketunnistin ja vesivuotovahti. Lisätietoja Dose Controlin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

DigiRehab

DigiRehab -kuntoutusohjelmisto auttaa kuntia ja yksityisiä palveluntarjoajia toteuttamaan tuloksellista kuntoutusta helposti, mitattavasti ja kustannustehokkaasti. Lisätietoja DigiRehabin verkkosivuilta (avautuu uuteen ikkunaan). 

 

Tutustu DigiRehabiin tiivistetysti pdf-dokumentista (avautuu uuteen välilehteen). 

Rehaboo

Rehaboo! Active on kuntoutus- ja aktiivisuuspeli, jossa pelaajan keho on on peliohjain, tehden liikkumisesta Hauskaa, Voimaannuttavaa ja Mitattavaa. Rehaboo! perustuu liikkeentunnistamiseen ja fysioterapeuttisiin harjoitteisiin, ja peli toimii kamnnettavilla tietokoneilla ja tableteilla. Rehaboo!:n pääasialliset kohderyhmät ovat ikääntyvien hoitokodit ja kotihoito, sekä sairaalat ja potilaiden etäkuntoutus Rehaboo! toimii pilvipohkaisen tekoälyn avulla, liikkeiden tunnistus tapahtuu reaaliaikaisesti NVIDIA GPU pilvessä. Lisätietoja Rehaboon verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen).

TOP