Lähikuva iäkkäästä ja nuoremmasta naisesta. Logo Välittämisen päivä on joka päivä.

Poimintoja välittämisen tapahtumista eri puolelta Suomea

Kiva, kun olet haluat välittää ja jakaa välittämisen sanomaa! Välittämisen päivän yksi tavoitteista on kannustaa ja rohkaista pieniin arjen välittämisen tekoihin.

Muistathan käyttää hastagia #VälittämisenPäivä tai #VälittämisenAika, kun viestit sosiaalisessa mediassa sinun tai organisaatiosi välittämisen teoista, tempauksista tai tapahtumista.

Välittämisen päivän verkkosivuille >>>

Tutustu poimintoihin välittämisen tapahtumista

Espoo

Välittämisen päivän tempaukset Elpyn Palvelutaloissa 15.11.2023
Kohderyhmä: Palvelutalojen asukkaat. Puistokartano klo 9-11 ja Merikartano klo 11-14.

Välittämisen päivä- tempaushetki, jossa Omnian työpajan nuoret työpajalaiset askartelevat yhdessä ikäihmisten kanssa "Välittämisen puun". Puuhun tehdään kartonkisydämiä, joihin kirjoitetaan välittämisen tekoja. Lopuksi nautitaan yhdessä pullakahvit.

Omnia nuorten työpajat Facebook (avautuu eri välilehteen)

Elpy ry:n verkkosivut ja Elpy ry:n Facebook

Helsinki

Välittämisen päivän tapahtuma Töölön kirjastossa 24.11.2023

Paikan päällä on kahvitarjoilu ja tapahtumaan on vapaa pääsy! Tapahtuman järjestää ikääntyvien parissa toimiva Töölö-Kamppi -verkosto.

Ohjelma
13.00 Tutustuminen näytteilleasettajiin
13.20 Mielen hyvinvoinnista, Psykologi Pirkko Lahti
13.40 Hyvä mieli ikääntyessä, Sonja Maununaho, ikääntyneiden mielenterveys, Mieli ry
14.00 Taukojooga fysioterapeutti Elina Yero, Töölön palvelukeskus
14.15 Tutustuminen näytteilleasettajiin
14.30 Leikkimielistä parkouria Topeliuksen puistossa, Marja Rikaniemi

Mukana: Helsingin kaupungin Kampin ja Töölön palvelukeskukset, Töölön seurakunta, Mereo - etsivä vanhustyö, Vanhusten turva sr, Myrskyryhmä, Seniori-info, Mieli ry, Töölön kirjasto sekä VALLI ry

Helsinki

Stadin ammatti- ja aikuisopiston hoiva-avustajaopiskelijat askartelivat kortteja ikäihmisille lähetettäväksi hoivakoteihin. Teimme yhdessä videon VALLI ry:lle ja Käpyrinne ry:lle Välittämisen päivästä.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston verkkosivut

 

Helsinki

Osallistujat askartelevat Puotilassa Välittämisen päivänä 24.11.2023  joulukortteja iäkkäille läheisille annettavaksi. Vapaa osallistuminen, mutta ilmoittaudu tapahtumaan ennakkoon. Lisätietoja tapahtumasta mainoksesta (pdf).

Omakotisäätiön Facebook ja Instagram (avautuvat uuteen välilehteen).

Helsinki

Vihreän Keitaan taidepajassa tehdään kortteja tervehdyksineen. Kortteja jaetaan esim. asiakkaille vanhainkodeissa, palvelutaloissa ym. Taidepaja toteutetaan keskiviikkona 15.11.2023 Vihreä Keitaan Metsälän toimitiloissa.

Vihreän Keitaan Instagram (avautuu uudessa välilehdessä).

Helsinki

Välittämisen päivän kohtaamiskahvila Roihuvuoren palvelukeskuksella (Punahilkantie 16) pe 24.11. klo 12.30–14.30. Tervetuloa seuraan viettämään välittämisen päivää!

Kahvilassa voit rauhoittua hetken hyvässä seurassa, kuulla senioreiden maksuttomasta palvelukeskustoiminnasta tai vaikka askarrella joulukortteja. Kahvitarjoilu. Piipahda samalla jouluostoksilla seniorikeskuksen joulumyyjäisissä.

Roihuvuoren seniorikeskuksen verkkosivut sekä Facebook (avautuvat uudessa välilehdessä).

Helsinki

Miten sinulla menee? Onko elämässäsi tapahtunut muutoksia? Koetko olosi yksinäiseksi? Haluatko jutella sinua mietityttävistä asioista tai saada vinkkejä aktiiviseen arkeen?

Seniori-info on mukana välittämisen päivässä! Tervetuloa juttelemaan Seniori-infon työntekijän kanssa Seniori-infon neuvontapisteelle osoitteeseen Siltasaarenkatu 2, 00530 Helsinki tai soita meille 09 310 44556!

Välittämisen päivä on joka päivä. Olemme tavattavissa arkisin 9-15. Tervetuloa!

Helsingin Seniori-infon Facebook ja Instagram (avautuvat uudessa välilehdessä).

Porvoo

Kulttuuripajan nuoret tekevät joulukortteja Omenamäen palvelukeskuksen ikäihmiselle ja vievät ne itse perille (luukuista).

Porvoon kulttuuripaja Kosmoksen Instagram ja Facebook

Vantaa

Ruusuvuoren koulun kasi- ja ysiluokan oppilaita lähtee 24.11.2023 Rekolassa sijaitsevaan Foibekartanoon kohtaamaan ikäihmisiä pariksi tunniksi musisoinnin, kahvituksen ja erilaisten toiminnallisten pisteiden parissa.

Ruusuvuoren koulun Instagram ja Foibekartanon Instagram ja Facebook (linkit avautuvat uuteen välilehteen).

Vantaa ja Kerava

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen työntekijöitä jalkautuu kohtaamaan ja jakamaan heijastimia Vantaan ja Keravan ikäihmisille Välittämisen päivänä 24.11.2023.

Tempaus toteutetaan Lapset mukaan töihin -päivänä ja työntekijöiden mukana ovat tervetulleita kohtaamaan ikäihmisiä myös lapset.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Instagram (avautuu uuteen välilehteen).

KOTKA

Järjestämme Välittämisen päivän 24.11.2023 tempauksia kaikissa kodeissamme, musiikkia, laulu, karaokea ym. Lisäksi lounaalla herkkuruokayllätys.

KOSKENRINNE ry:n Instagram ja Facebook (avautuu uuteen välilehteen).

Kotka

Välittämisen päivänä 24.11.2023 lähetämme asiakkaillemme (55+ maahan muuttaneet) hyvän mielen tervehdyksiä puhelimitse, whatsapilla ja tekstiviestein. Marraskuun kerhoissa keskustelemme välittämisestä ja sen tärkeydestä.
30.11. viemme asiakkaamme Porvoon joulutorille aistimaan joulutunnelmaa.

Kotona täälläkin -toiminnan Facebook ja KOSKENRINNE ry:n Facebook (avautuu uuteen välilehteen).

Lahti

Liikkuva senioripiste on etsivän vanhustyön toimintamuoto, jossa pysäkeillä kohdataan ikääntyneitä, annetaan tietoa erilaisista palveluluista ja tarjotaan mahdollisuus pysähtyä ihan vain juttelemaan.

Välittämisen päivänä 24.11.2023 pysäkillämme on tarjolla erilaisia välittämisen tekoja paperilapuilla, haastamme pysäkille pysähtyvät poimimaan itselleen välittämisen teko- haasteen. Teot ovat helppoja ja vaivattomia toteuttaa.

Liikkuvan Senioripisteen Facebook

LAHTI

Välittämisen päivänä 24.11. 2023 Lahden Lähimmäispalvelussa!
klo 9:00-11:00 Lahdessa LyylinTuvalla Kauppakeskus Trion pohjakerroksessa.
Tiedossa mukavaa yhdessäoloa, pelailua, kahvia ja asiakasraati.
klo 12.15 Kaivotreffit, tapaamme Lahden kauppatorin valokaivolla ja kävelemme yhdessä tutustumaan Wellamo-opistolle, Terijoenkatu 2. Tervetuloa mukaan!
(ei ennakkoilmoittautumista)
Välitämme myös turvallisuudesta! Jaamme 24.11 heijastimia kotipalvelumme asiakkaille ja tapahtumiin osallistujille!

Lahden Lähimmäispalvelun Instagram ja Facebook

Oulu

SOS-Lapsikylän Mummun ja vaarin tupa järjestää Oulussa Välittämisen päivän tapahtuman. Pääkaupunkiseudun Mummun ja vaarin tuvan vapaaehtoisia ikäihmisiä haastatellaan välittämisen päivän teemassa, ja haastattelusta julkaistaan blogi.

SOS-Lapsikylän Mummun ja vaarin tuvan verkkosivut, Instagram ja Facebook (avautuvat uuteen välilehteen).

OULU

Välittämisen viikon tapahtuma - Kumppis välittää. Tervetuloa kaikenikäiset oululaiset viettämään välittämisen viikkoa Kumppikselle (Kansankatu 53) 23.11.2023. Luvassa erilaisia pisteitä välittämiseen liittyen, kahvia ja pientä purtavaa sekä Madetojan musiikkilukion oppilaiden esitys. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä: Caritas-Säätiö, Löydetään yhdessä!- hanke, Kumppanuuskeskus, Oulun seudun Kilpi ry, Sos Lapsikylä, Mielenvireys, ODL, Parasta Lapsille, Auta Lasta ry, Lihastautiliitto ry, Pohjois-pohjanmaan sosiaaliturvayhdistys ry.

Lisätietoja tapahtumasta Caritas -säätiön verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen).

Tampere

Koivupirtin säätiön  Iloa arkeen pysäkeillä on myös välittämisen viikolla 47 monipuolista ohjelmaa ikäihmisille. Pysäkit ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, jotka tarjoavat mielekästä tekemistä arkeen kotona asuville ikäihmisille. Välittämisen viikolla luvassa digikerhoja, kävelyretkiä, tietovisailua, kirjallisuuspysäkki sekä korjaa ja parsi -paja.

Iloa arkeen pysäkit sijaitsevat Tampereella osoitteissa Väinämöisenkatu 25, Pellervonkatu 19, Uudenkylänkuja 3 sekä Teiskontie. Katso lisätietoja viikon ohjelmasta verkkosivuilta, Facebookista tai Instagramista (avautuvat uuteen välilehteen).

Virrat

Virroilla haastateltiin asukkaita välittämisen teemasta. Haastatteluista julkaistaan video Keiturin soten sosiaalisen median kanavilla.

Keuturin soten Instagram ja Facebook (avautuvat uuteen välilehteen).

Merikarvia

Viikolla 47 joulukorttiaskartelua Kiilarinteen palveluasunnoilla. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita talon sisältä ja ulkopuolelta. Askarrellut joulukortit lähetämme kunnan vanhuksille.

Merikarvian kunnan Facebook (avautuu uuteen välilehteen).

 

Rauma

Välittämisen päivän myyjäiset Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa, Steniuksenkatu 4, klo 10-14. Yhdistykset myyvät tuotteitaan ja esittelevät "välittävää" toimintaansa. Juhlasalissa Rauman Siskojen ja Simojen ja Winnovan kauneudenhoito-opiskelijoiden yhteinen välittämisen keikka: Muotokuvaus palvelukoti Mansikkapaikan asukkaille.

Palvelutori Rauman Facebook sekä Rauman Siskot ja Simot Facebook

Joensuu

Välittämisen päivän tapahtuma on suunnattu keskuksessa ruokajakelussa -ja ryhmässä kävijöille. Tarkoituksena askarrella ja rakentaa yhdessä Väittämisen portaat, jossa ylimpänä tulisi olemaan huoli-ilmoitus. Materiaalina käytetään lumihiutaleita, enkeleitä ym. joihin jokainen voi kirjoittaa omasta mielestään mitä heidän mielestään on läheisestä välittäminen. Tapahtuma on ikärajaton.

ViaDian Laituri-hankkeen Facebook (avautuu uudessa välilehdessä).

Joensuu

Vietetään yhdessä Välittämisen päivää kauppakeskus Iso Myyssä 24.11. klo 15-17!

Välitän sinusta -tapahtumassa kohdataan ihmisiä yhdistävän tekemisen äärellä, keskustellaan tavoista välittää toisesta ja tutustumaan samalla erilaisten järjestöjen toimintaan. Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja esteetön.

Mukana tapahtumassa ovat: Pohjois-Karjalan Martat, Pohjois-Karjalan Sydänpiiri, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys, Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys, Soroppi, SPR, Karelia-AMK:n oppimis- ja palveluympäristö TARMO ja Joensuun Setlementti. Tapahtuman järjestää Karelia-ammattikorkeakoulun Sote Hyte Living Lab -hanke.

Karelia amk:n Instagram (avautuu uudessa välilehdessä).

 

Janakkala

SPR:n Janakkalan osasto tekee välittämisen tekoja viikolla 47, muun muassa heijastimia jakamalla SPR:n terveyspisteellä ja kirpputorilla. Myös Janakkalan kunta osallistuu välittämisen päivään jakamalla välittämisen viestiä.

Janakkalan kunnan Instagram ja SPR Janakkalan osaston Facebook (avautuvat uudessa välilehdessä).

Valtakunnallinen/verkossa

Välittämistä on myös jakaa tietoa, puuttua ja antaa tukea vaikeissakin elämäntilanteissa. Suvanto ry on tuottanut kolme videota lähisuhdeväkivallasta. Voit katsoa ne Suvanto ry:n Youtube -kanavalta (avautuu uuteen välilehteen).

Valtakunnallinen

Hyvinvointilomat ry järjestää pienituloisille ikäihmisille, työttömille, palkansaajille ja lapsiperheille tuettuja täysihoitolomia erilaisissa lomakohteissa ympäri Suomea.
Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ensikertalaisuus huomioiden.

Talven ja kevään tuettujen lomien hakuaika on käynnissä 30.11.2023 saakka! Lisätietoja Hyvinvointilomat ry:n verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen). Hyvinvointilomat ry:n Instagram ja Facebook (avautuvat uuteen välilehteen).

TOP