Valli ja Ikäteknologiakeskus kesän SuomiAreenalla

Valli ja Ikäteknologiakeskus näkyvät laajasti ensi kesän SuomiAreena-tapahtumissa. SuomiAreena järjestetään 11.-15.7.2016 Porissa. Olemme mukana nostamassa ikäihmisten näkökulmaa esiin, kun Suomen päättäjät ja mielipidevaikuttajat kokoontuvat kesälaitumiltaan pohtimaan yhteiskuntamme muutoksien suuntaa. 

SuomiAreena-tapahtumissa tuomme erityisesti esiin sukupolvien välisessä vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä piileviä mahdollisuuksia. Uskomme, että ennakkoluulottomat arjen ratkaisut voivat lisätä kaikkien hyvinvointia.

HYVÄ KOTI KAIKILLE – yhteisöllisyys arjessa ja asumisessa

Vallin Ikäteknologiakeskuksella ja Nuorisosäätiöllä on koko viikon SuomiAreenan Kansalaistorilla ikäihmisten ja nuorten yhteisöllisyyttä ja asumista esittelevä Konttikoti.

Konttikodilla voi tutustua kotona asumista tukeviin teknologisiin tuotteisiin sekä uudenlaisiin asumisen ratkaisuihin. Tapahtuman yhteydessä kansalaistorin lavalla esiintyvät Ruskatalojen asukaskuoro ja porilaisen Sun Tanssistudion nuoret. Ikäihmiset ja nuoret osallistuvat myös lavalla keskusteluun yhteisöllisestä arjesta ja asumisesta.

MÄ JA MUN KAVERI ELSA – kaikenikäiset yhdessä  

Valli ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestävät SuomiAreenalla 11.7. Kaupungintalon pihalla paneelikeskustelun, jossa keskustellaan sukupolvien välisen yhteyden merkityksestä vanhusten ja nuorten hyvinvointiin sekä hyvään arkeen. Keskustelu aktivoi pohtimaan mitä kukin meistä voisi tehdä yhteisöllisyyden lisäämiseksi ja haastaa ajattelemaan välittävän yhteisön ja aitojen kohtaamisten merkitystä arjessa.

Sukupolvien välinen yhteys rikastuttaa kaikkien elämää: yksinäisyys vähenee, elämänilo ja hyvinvointi lisääntyvät sekä elämänkokemusta ja osaamista siirtyy sukupolvelta toiselle. Tilaisuudessa keskustellaan myös panelistien ja yleisön kanssa vanhojen ja nuorten toisilleen lähettämistä terveisistä, jotka on koottu Vallin ja MLL:n keväällä 2016 tekemästä yhteisestä kyselystä.

Toivottavasti tapaamme Porissa!