Valli SuomiAreenalla Porissa heinäkuussa

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 16.-20.7.2018. Valli on mukana sekä kansalaistorilla että järjestämässä keskustelutilaisuutta, joka on osa sekä SuomiAreenan että samaan aikaan pidettävien Asuntomessujen ohjelmaa.

Vanhat ihmiset ja asumisen tulevaisuus

keskiviikkona 18.7. klo 14.30 – 15.30

Robotitko meitä vanhana hoitavat?

Pitääkö olla miljonääri, että saa kunnon apua ja hoivaa?

Kuka päättää, missä voin vanhana asua?

#YKSINKOTONA2030

Keskustelussa katsomme vuoteen 2030 ja lähestymme asumisen ratkaisuja tavallisten ihmisten kysymysten kautta. Nostamme esiin tosiasioita, tiedostamme uhkakuvia ja puntaroimme erilaisia kehityskulkuja ja vaihtoehtoja.

Ohjelma:

Teema 1: TEKNOLOGIA
Robocop – Robotti vai ihminen
Puhujat: johtava tutkija Jaana Leikas / VTT sekä näyttelytuottaja Vesa Lepistö / Heureka

Teema 2: TALOUS
Haluatko miljonääriksi?
Puhujat: tutkija Maria Ohisalo / Y-säätiö sekä kansanedustaja Juhana Vartiainen / Eduskunta

Teema 3: KOTONA ASUMINEN JA APU
Mission impossible?
Puhujat:  kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen / Eduskunta,   toiminnanjohtaja ja Vallin varapuheenjohtaja Hanna-Leena Ojalainen / Ruskatalot sekä kokemusasiantuntija Anne Vihakara

Tilaisuuden järjestäjät ovat Valli ry, Muistiliitto, Synocus Oy, SPEK, Virkkulanpuisto Oy sekä Vanhustyön Keskusliitto. Tilaisuuden juontaa MTV:n toimittaja Nina Rahkola.

Lataa keskustelutilaisuuden äänestyslipukkeet.

Valli on myös maanantaiaamusta keskiviikkoiltaan Kansalaistorilla. Tule teltalle tapaamaan meitä! Kansalaistorilla keskustellaan kansalaistoiminnasta ja etsitään leikkimielisesti torilla kävijöiden piileviä kykyjä. Meidät löytää Kansalaistorilta maanantaina 9 – 17 sekä tiistaina ja keskiviikkona 10 – 17.

SuomiAreenassa järjestetään kaikkiaan kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin. Meidän lisäksemme Porissa ovat mukana mm.  presidentti Tarja Halonen, pääministeri Juha Sipilä. Tapahtumat ovat ilmaisia eivätkä edellytä ennakkoilmoittautumista. Kaiken ohjelmatarjonnan lisäksi Porissa kuulee myös jazzia – maksullisten konserttien lisäksi myös toreilla ja kadunkulmissa musisoidaan.

Koko SuomiAreenan ohjelma on nähtävissä täällä.

Jos et pääse Poriin, SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana MTV Katsomossa ja osa keskusteluista esitetään SuomiAreenaTV-kanavalla. Se on katsottavissa DNA:n kaapeliverkossa ja DNA TV -palvelussa sekä Digitan antennitelevisioverkossa. SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle lähes 20 tuntia.