Vallin Ikäteknologiakeskus on lähtökuopissa!

Iäkkäiden ihmisten teknologian käyttöön ja sen edistämiseen keskittyvän Ikäteknologi-akeskuksen toiminta on käynnistynyt kesäkuun alussa. Keskuksen toiminnasta vastaavat tuore kehittämispäällikkö Sanna Kaijanen ja KÄKÄTE -hankkeesta tuttu Lea Stenberg.

Vasemmalla Lea Stenberg ja oikealla Sanna Kaijanen

Vallin Ikäteknologiakeskuksen toiminta käynnistyi kesäkuussa RAY:n tuella. Keskuksen tavoitteena on varmistaa, että iäkkäiden käyttäjien tarpeet huomioidaan teknologian kehitystyössä ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Toiminta on jatkoa Käyttäjälle kätevä teknologia KÄKÄTE -projektille.

Ikäteknologiakeskuksessa tuotetaan ajankohtaista, yleiskielistä tietoa ikäihmisten teknologian käytöstä. Keskuksen avulla iäkkäiden käyttäjien ja heidän kanssaan toimivien ammattilaisten näkemykset tuodaan teknologian kehittäjien saataville. Asiantuntijakeskuksesta saa neuvontaa ja ohjausta ikäteknologiaan liittyvissä kysymyksissä. Se edistää myös eri toimijoiden välistä yhteistyötä ikäteknologiakysymyksissä.

Ikäteknologiakeskuksen toiminnan myötä Vallin rivit vahvistuivat kahdella työntekijällä. Keskuksen toimintaa alkavat luotsata tuore kehittämispäällikkö Sanna Kaijanen ja KÄKÄTE-hankkeen entinen projektipäällikkö, erityisasiantuntija Lea Stenberg.

Kehittämistyön, arviointitoiminnan, järjestörahoituksen, yritysyhteistyön ja järjestö-kuntayhteistyön monessa sopassa keitetty Sanna tulee Valliin SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:stä. Sanna tulee vahvistamaan Vallin monipuolista kehittämistyön osaamista. Heti syksyn alusta hän on luvannut lähteä kierrokselle jäsenjärjestöihin ja yhteistyökumppaneiden luokse ja toivoo, että häneen ollaan aktiivisesti yhteydessä.

Lea on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri sosiaalipolitiikan alalta. Leassa asuu kehittäjän ja innovoijan lisäksi pieni tutkija, joka haluaa tehdä teknologisoituvasta maailmasta ja yhteiskunnasta ikääntyneille (ja ikääntyville!) paremman paikan elää.

Kummankin mielestä on ilo olla mukana kehittämässä Ikäteknologiakeskuksen toimintaa!

Helsingissä 11.6.2015