Valontuoja-tunnustuspalkinto ylisosiaalineuvos Aulikki Kananojalle

Valontuoja-tunnustuspalkinto ylisosiaalineuvos Aulikki Kananojalle

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry jakaa vuosittain Valontuoja-tunnustuspalkinnon yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle merkittävästä toiminnasta vanhusten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran helmikuussa kynttilänpäivänä 1995.

Vuoden Valontuojaksi on aiemmin valittu mm. Helsingin kaupunki (v. 2015), Rikoksentorjuntaneuvosto ja sen sihteeristö (v. 2012), Helsingin kaupunginteatterin Kvartetti-näytelmän työryhmä (v. 2008) ja professori Sirkka-Liisa Kivelä (v. 2000). Palkintoesine on taidetakoja Heikki Suikin suunnittelema rautainen kynttilänjalka, jonka on vuodesta 2010 takonut taidetakoja Timo Miettinen.

Suvanto ry on valinnut vuoden 2017 Valontuojaksi ylisosiaalineuvos Aulikki Kananojan. Aulikki Kananoja on rohkea sosiaalialan uranuurtaja ja kehittäjä. Hän on ollut myös Turvallisen vanhuuden puolesta Suvanto ry:n kehittämistyössä aktiivinen toimija ja edistänyt merkittävästi työtä kaltoinkohdeltujen ikäihmisten hyväksi. Aulikki Kananoja toimi yhdistyksen puheenjohtajana vuodet 2009–2016.

Valontuoja-tunnustuspalkinto luovutettiin Suvanto ry:n syyskokouksen yhteydessä 22.11.2017.

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry on vuonna 1990 perustettu erityisasiantuntijayhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on ikääntyneiden henkilöiden luottamuksellisissa suhteissa tapahtuvan kaltoinkohtelun ja väkivallan ehkäiseminen. Yhdistys mm. ylläpitää auttavaa puhelinpalvelua ja tarjoaa neuvontaa, asiakaspalvelua sekä vertaistukitoimintaa. Toiminnallaan Suvanto ry vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ikääntyneiden turvallisuuden edistämiseksi ja väkivallan vähentämiseksi. Suvanto ry on Ensi- ja turvakotien liiton, Vanhustyön keskusliiton, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton sekä Suomen sosiaali ja terveys ry:n jäsen. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kansanedustaja Katja Taimela.

Yhteydenotot

Satu Taiveaho, toiminnanjohtaja                         

050 411 2060/satu.taiveaho@suvantory.fi

Katja Taimela, puheenjohtaja

050 512 2629/katja.taimela@eduskunta.fi