Vuoden isovanhempi -tunnustus yritysjohtaja Matti Alahuhdalle

Matti Alahuhta seisoo kotonaan ikkunan edessä. Takana näkyy metsämaisema.
Kuva: Elina Simonen

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry myöntää Vuoden isovanhempi -tunnustuksen Isovanhempien päivän kunniaksi. Tunnustus jaetaan nyt 31:ttä kertaa. Tänä vuonna isovanhempien omaa merkkipäivää vietetään 15. lokakuuta.

VALLI ry myöntää Vuoden isovanhempi -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on myönteisellä tavalla edistänyt lasten ja isovanhempien suhteita sekä isovanhempien arvostusta. Tänä vuonna tunnustuksen saa yritysjohtaja Matti Alahuhta.

”Tunnustus myönnetään kiitokseksi uudenlaisen johtamiskäsitteen päivittämisestä sekä kansallisesta ja globaalista tulevien sukupolvien hyväksi tehdystä työstä. Matti Alahuhta on todennut johtamisessa olevan paljon kuuntelemista, välittämistä ja valmentamista. Näitä käytännöllisiä elämänoppeja voi hyödyntää johtamisen lisäksi myös lasten kanssa toimiessa”, perustelee valintaa Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n toiminnanjohtaja Virpi Dufva.

Alahuhdalla on kaksi lapsenlasta: 9-vuotias pojantytär ja pian kuusi vuotta täyttävä pojanpoika.

”Harva asia on yllättänyt yhtä paljon, kuin tämän tunnustuksen saaminen. Olen hyvin iloinen siitä. Aktiivinen isovanhemmuus on mielestäni yhä tärkeämpää niin perhetasolla kuin yhteiskunnallisesti. Yhä nopeammin muuttuvassa maailmassamme on entistä tärkeämpää välittää lapsista, kuunnella ja kannustaa heitä. Tähän isovanhemmat voivat tuoda merkittävän panoksen. Isovanhemmat ovat tärkeässä asemassa myös ylisukupolvisten perinteiden ja arvojen juurruttamisessa ja heidän tarjoamansa apu lastenhoidossa on monessa tilanteessa nuorille perheille tervetullut joustavuustekijä. Aktiivinen isovanhemmuus on parhaimmillaan suuri ilo jokaiselle sukupolvelle, niin isovanhemmille, heidän lapsilleen kuin lastenlapsilleen”, Alahuhta toteaa.

LUE LISÄÄ: Matti Alahuhta: Lapsenlapset ovat vain hetken pieniä

Isovanhempien päivä lokakuun kolmantena lauantaina

Alahuhta teki menestyksekkään uran Nokiassa eri johtotehtävissä 1986–2004 ja Koneen toimitusjohtajana 2005–2014. Tällä hetkellä Alahuhta toimii hallituksen puheenjohtajana DevCo Partnersissä ja on lisäksi hallituksen jäsen Koneessa ja AB Volvossa.

Vuoden isovanhempi -tunnustus on myönnetty aikaisemmin muun muassa iskelmälaulaja Katri Helena Kalaojalle, kirjailija Kirsi Kunnakselle, rap-mummo Eila Nevanrannalle, arkkiatri Risto Pelkoselle ja ”Lotan papalle” eli isoisä Jorma Saahkolle.

Isovanhempien päivää vietetään vuosittain lokakuun kolmantena lauantaina, eli tänä vuonna sitä juhlitaan 15.10. Merkkipäivää on vietetty vuodesta 1985 VALLI ry:n aloitteesta. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota isovanhempien merkitykseen lapsenlapsilleen sekä isovanhempien arvostukseen koko yhteiskunnassa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry
Virpi Dufva, toiminnanjohtaja
virpi.dufva@valli.fi
p.  050 365 4664