Iloa Arkeen -pysäkit .

Iloa Arkeen -pysäkit on vuosina 2016-2018 toteutettava verkostohanke, jota koordinoi Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli yhteistyössä Kotien Puolesta Keskusliiton kanssa. Iloa Arkeen-pysäkkitoimintaa kehitetään hankkeen aikana kuudella paikkakunnalla Vallin jäsenyhteisöissä. Mukana kehittämistyössä ovat myös Kotien Puolesta paikallisyhdistykset.

Iloa Arkeen -pysäkit ovat avoimia ja maksuttomia tapaamispaikkoja ikäihmisille. Ne vähentävät yksinäisyyttä, vahvistavat alueidensa yhteisöllisyyttä ja tarjoavat toimintaa ikäihmisille sekä vapaaehtoisille.    

Pysäkit sijaitsevat siellä, missä ikäihmiset liikkuvat kuten järjestön toimitilassa, palvelukeskuksissa, kerrostalojen kerhohuoneissa. Välillä pysäkit ottavat pyörät alleen ja liikkuvat ikäihmisten parissa palvelubusseissa, kirjastoissa ja ostoskeskuksissa, Iloa Arkeen -pysäkeille on helppo tulla.

Viestimme Iloa Arkeen-pysäkkien toiminnasta ja tapahtumista sosiaalisen median kanavilla:


Lisätietoja:

Aulikki Viippola                          
Projektisuunnittelija
gsm 050 3011104
aulikki.viippola@valli.fi

Kati Nikola
Projektisuunnittelija
gsm 050 4656694
kati.nikola@kotienpuolesta.fi

Iloa Arkeen -pysäkit kuudella paikkakunnalla: 

Tampere: Koivupirtin Säätiö 
Tampereen Iloa Arkeen-pysäkit Kalevan kulma, Viitoskerho ja Uudenkylän pysäkki ovat osallisuutta edistäviä, yhteisöllisiä tapaamispaikkoja Kalevan alueen ikäihmisille. Pysäkeillä on tarjolla maksuttomia toimintatuokioita, monipuolista ryhmätoimintaa, miesten kerhoja, retkiä ja tapahtumia sekä vapaata oleskelua ja yhdessäoloa ohjaajien ja muiden kävijöiden kanssa.  

Helsinki: Käpyrinne ry
Helsingin Iloa Arkeen-pysäkit Käpylä ja Kantti tarjoavat monenlaista maksutonta matalankynnyksen toimintaa Käpylän ja Töölön alueen ikäihmisille ja vapaaehtoisille. Monipuoliseen toimintaan sisältyy vertaistoimintaa, erilaisia liikunta- ja kulttuuriryhmiä, tapahtumia ja retkiä. Käpyrinteen palvelutaloon on myös sisustettu kotimuseotilat.

Lahti: Lahden lähimmäispalvelu ry
Lahden Ystäväpirtin Iloa Arkeen-pysäkillä ja kaupunginosaryhmissä on monipuolisia tapahtumia ja toimintaa Kiveriön alueen ikäihmisille ja vapaaehtoisille. Pysäkki tarjoaa myös ylisukupolvista toimintaa uuden median tai kulttuurin parissa. Kerran kuussa lähdetään yhdessä Kaivolla tavataan -retkille torin kaivolta.

Oulu: Oulun Seudun Mäntykoti ry
Oulun Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat maksutonta tukea ja apua arjen haasteisiin sekä palvelujen saantiin Tuiran ja Kaukovainion alueen ikäihmisille. Monipuoliseen toimintaan sisältyy mukavaa toimintaa ryhmissä, rytmi- ja liikuntahetkiä, viihdyttävää ohjelmaa ja esityksiä, yhteislaulua, karaokea, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teematuokioita sekä muistikahvila. 

Turku: Turun lähimmäispalveluyhdistys ry
Turun Iloa Arkeen-pysäkki Kotikunnas tarjoaa monipuolista maksutonta matalankynnyksen toimintaa Luolavuoren alueen ikäihmisille ja vapaaehtoisille. Toiminta sisältää mm. taide- ja liikuntaryhmiä, kortteliklubi-tapaamisia sekä erilaisia kerhoja. Liikkuva resurssikeskus jalkautuu Turun kaupunginosiin ja toteuttaa uudenlaista pop up -tyyppistä vapaaehtoistoimintaa ikääntyneiden omien toiveiden mukaisesti: 

Vantaa: Vanhusten Kotiapusäätiö
Vantaan Iloa Arkeen -pysäkki tarjoaa kotoutumista edistävää monikansallista toimintaa yli 50 vuotiaille maahanmuuttaja senioreille ja heidän läheisilleen Havukoskella ja Myyrmäessä. Toimintaan sisältyy erilaisia retkiä, hyvinvointi-iltapäiviä, liikuntaryhmiä sekä kulttuuri-klubi.