Muuta ajankohtaista

Sivu päivitetty 2.7.2020

Kustannustuki

Suomen hallitus on tehnyt linjauksen uudesta kustannustuesta yrityksille, sekä liiketoimintaa harjoittaville säätiöille ja yhdistyksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Kustannustuki maksetaan Valtiokonttorista.

Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista 7.7.2020 alkaen. Tukea on haettava viimeistään 31.8.2020. Haku tapahtuu sähköisellä hakemuksella Valtiokonttorin verkkosivulla.

Hakemisen tueksi avattiin 1.7. 2020 puhelinpalvelu.  7.7. 2020 avataan myös chat. Sivuille on tulossa myös laskuri, jolla hakija voi itse tarkistaa, täyttääkö yritys tuen myöntämisen kriteerit.

Lisätietoa kustannustuesta:

Puhelinsoitoilla etsivää vanhustyötä -selvitys

VALLI:n julkaisemassa selvityksessä on koottu tietoa kevään 2020 aikana kunnissa ja kaupungeissa eri puolilla Suomea ikääntyneille soitetuista puheluista, joilla tavoitettiin kaikkiaan yli 100 000 ikääntynyttä. Puhelinsoitoilla etsivää vanhustyötä -selvitys.

 

Järjestöjen ja säätiöiden toimintakyvyn turvaaminen

VALLIn julkaisi 15.4.2020  kannanoton vanhusjärjestöjen toiminnan turvaamiseksi
Vanhusjärjestöjen toiminta turvattava nyt ja koronaepidemian jälkeenkin

Hyvinvoinnin ja tasa-arvon vahvistaminen koronakriisin aikana ja sen jälkeen

Valtioneuvosto 3.6.2020 valmistunut julkaisu antaa tilannekuvan koronakriisin vaikutuksista suomalaiseen yhteiskuntaan, ja nostaa esiin "yhteiskunnan murtumakohtia, joihin puuttuminen on ensisijaisen tärkeää hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi". Lue Hyvinvoinnin ja tasa-arvon vahvistaminen koronakriisin aikana ja sen jälkeen -julkaisu.

 

YLÖS