EI joko tai – VAAN sekä että!

Kuntavaalien äänestyksen varsinainen päivä on ensi sunnuntaina, ja tämän jälkeen tiedämme tulevat kuntien päättäjät lähivuosille.

Paikallisille vanhusjärjestöille, kuten muillekin järjestöille, on äärimmäisen tärkeää, millaisessa kunnassa ne tulevaisuudessa toimivat, kun suunniteltu sosiaali- ja terveyspalvelujen siirto maakunnille tapahtuu. Vanhusjärjestöjen toiminnoissa palvelut ovat vahvasti mukana, mutta niin on kansalaistoimintakin ja kehittäminen. Palvelujen osalta yhteydet tulevat olemaan pääosin maakuntaan ja kansalaistoiminnan osalta pääosin kuntaan. Vanhusjärjestöjen kansalaistoiminta tuottaa laajasti hyvinvointia kunnassa asuville vanhoille ja ikääntyville ihmisille. Sen merkitys ei ole vähäinen.

Tulevat kuntapäättäjät, muistattehan vanhusalan järjestöjen ja säätiöiden merkityksen, kun teette päätöksiä. Pienilläkin resursseilla, avustuksilla, nämä toimijat kolmannella sektorilla tuovat ja tuottavat vanhoille ja ikääntyville osallisuutta ja myös iloa ja virkistystä arkeen. Järjestöjen palvelutuotannon ja kansalaistoiminnan on saatava toimintamahdollisuudet tulevaisuudessakin – pidetään siitä yhdessä huolta.

Tulevia uusia kuntapäättäjiä lämpimästi onnitellen ja kaikille oikein hyvää ja kaunista kesää toivottaen.

Virpi Dufva
toiminnanjohtaja
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry