Helsingin kaupunki isovanhempien päivän pääyhteistyökumppani

Vuoden Isovanhemman julkistus 18.10. aloittaa isovanhempien juhlaviikon. Isovanhempia juhlitaan 21. – 25.10. eri puolilla maata. Vuonna 2019 Vallin pääyhteistyökumppani isovanhempien juhlinnassa on Helsingin kaupungin varhaiskasvatus.

Tule mukaan juhlimaan isovanhempia – järjestä kakkukahvit, lähde lasten ja isovanhempien kanssa retkelle tai kutsu lapsia laulamaan. Mielikuvitus on rajana isovanhempien päivän viettotavassa. Isovanhempien päivä on päivä, jona vanhat ihmiset saavat nauttia lasten seurasta ja lapset vanhojen ihmisten. Isovanhempien päivän tarkoitus on korostaa sukupolvien välistä yhteyttä ja nostaa isovanhemmuuden arvostusta.

Juhlan isovanhempien kunniaksi voi järjestää kuka tahansa. Ilmoittaudu mukaan juhlimaan! Kerro meille, minkälaista juhlaa suunnittelet ja me lähetämme sinulle juhlaa varten pienen juhlapaketin. Ilmoittautua voit täällä.  Kerro meille myös, jos juhlastasi saa kertoa eteenpäin – voimme välittää tietoa avoimista juhlatapahtumista. Viime vuonna isoja ja pieniä tilaisuuksia järjestivät erityisesti vanhuspalvelut, päiväkodit, seurakuntien lapsi- ja diakoniatyö, sekä järjestöt että julkiset toimijat. Pääyhteistyökumppanimme oli Oulun kaupungin varhaiskasvatus ja seurakunnat.

Isovanhempien päivää on vietetty jo yli 30 vuotta Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton aloitteesta vuosittain lokakuun kolmantena lauantaina – käytännössä isovanhempien päivän tilaisuuksia vietetään tätä päivää lähellä olevina arkipäivinä.

Vuoden Isovanhemmaksi valitaan vuosittain henkilö, joka on myönteisellä tavalla edistänyt isovanhemmuuden arvostusta ja sukupolvien välistä yhteyttä. Vuoden Isovanhempi 2019 julkistetaan tänä vuonna Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla 18.10. Vuonna 2018 tunnustuksen sai Katri-Helena Kalaoja, vuonna 2017 Kirsi Kunnas.- See more at: https://www.valli.fi/ajankohtaista/uutiset/helsingin-kaupunki-isovanhempien-paeivaen-paeaeyhteistyoekumppani/#sthash.lc5K0Kgc.dpuf