Kaisa Huuhtanen aloitti Vallin Ikäteknologiakeskuksen erityisasiantuntijana

Kaisa Huuhtanen

Olen Kaisa Huuhtanen ja aloitin työn Vallin Ikäteknologiakeskuksessa erityisasiantuntijana huhtikuun alussa. Koulutukseltani olen sekä terveydenhoitaja että hyvinvoititeknologian insinööri ja olen myös suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon käytettävyydessä ja palvelumuotoilussa (MBA).

Valliin tulin suoraan perhevapaalta, mutta aiemmin olen työskennellyt teknologiakoordinaaattorina Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen vanhus- ja vammaispalveluissa sekä ennen insinööriopintojani kotihoidossa terveydenhoitajana. Ennen perhevapaatani käväisin parin vuoden ajan tutustumassa sovelluskehitykseen Apotin kotihoitotiimissä.

Ikääntyneet ja heidän hyvinvointinsa ovat olleet minulle tärkeitä hoitajaopinnoistani saakka (eli 90-luvulta asti). Vantaalla teknologiakoordinaattorina aloittaessani Vallin ja VTKL:n yhteinen KÄKÄTE-hanke oli itselleni aivan ehdottoman tärkeä tuki ja yhteistyökumppani tiedon tuottajana ja verkostouttajana. Olen erittäin iloinen että pääsen jatkamaan tätä työtä nyt Ikäteknologiakeskuksen riveissä.

Maailmamme digitalisoituu ja teknologistuu kiihtyvää tahtia ja haluan, että kaikki voivat olla osallisena tässä kehityksessä taitoihin ja kykyihin katsomatta. Koen, että ikäteknologiakeskuksessa pääsen monipuolisesti soveltamaan omaa osaamistani eri toimialoilta ja olemaan osana tätä muutosta. Uskon, että työssäni ikäteknologiakeskuksessa pääsen vaikuttamaan siihen, että tulevaisuudessa kaikessa kehityksessä huomioidaan sekä ikääntyneet että myös eri syistä vajaakykyiset henkilöt ja heidän tarpeensa.

Töiden lisäksi puuhailen puutarhan ja mehiläisten hoidon parissa, kunnostan vanhaa taloa ja ajelen moottoripyörällä. Lisäksi teen käsitöitä, luen ja pelailen lautapelejä ystävien kanssa. Ehkä matkailunkin voisi jonkinlaiseksi harrastukseksi laskea. Viime aikoina harrastuksille on jäänyt vähemmän aikaa, kiitos kahdelle pojalleni (7 ja 2 -vuotiaat).

Tässä parin viikon aikana olen jo päässyt pallottelemaan ajatuksiani ikäteknologiasta ja sen soveltamisesta erittäin kiinnostavissa keskusteluissa työtovereideni kanssa. Valli vaikuttaa paikalta, jossa ideat saavat itää ja nousta siivilleen. Autetaan ne yhdessä lentoon!

Kaisa

kaisa.huuhtanen@valli.fi
040-511 5976