Kiinnostaako sinua monikulttuurinen vanhustyö?

Kutsumme monikulttuurisen vanhustyön asiantuntijat ja ikääntyvien maahanmuuttajien hyvinvoinnista kiinnostuneet tahot osallistumaan verkostopäiväämme, joka pidetään 1.10.2019 klo 12.30 – 16.30 Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä.

Tapahtuma on maksuton ja sisältää ajankohtaisia puheenvuoroja, keskustelua ja pienryhmätyöskentelyä. 

Suomessa tarvitaan nyt valtakunnallinen, ikääntyvien maahanmuuttajien asioita pohtiva verkosto. Valli lähtee kokoamaan valtakunnallista verkostoa yhteen. Nyt järjestettävä verkostopäivä on ensimmäinen tapahtuma, joka tuo toimijoita yhteen eri puolilta Suomea. 

– Haluamme tavoittaa monipuolisesti eri alojen asiantuntijoita ja toimijoita, joita ikääntyvien maahanmuuttajien hyvinvointi kiinnostaa. Yhteistyö on avain siihen, että pystymme yhä kattavammin huomioimaan kohderyhmän tarpeet vanhustyössä. Toivomme, että hyvin erilaiset toimijat, konkarit ja kohderyhmästä vasta kiinnostuneet pääsevät mukaan, sanoo hankkeen vetäjä Aili Korteniemi Vallista. 

-Tiedämme, että eri puolilla Suomea on jo monia alan toimijoita sekä niitä, jotka vasta suunnittelevat toimintaa ikääntyneiden maahanmuuttajien hyvinvoinnin edistämiseksi.  Nyt yritämme saada kaikki asiasta kiinnostuneet jollakin tavoin yhteen, jotta saadaan toimintaa yhtenäistettyä ja jaettua kokemuksia ja tietoa, sanoo Susanna Lehtovaara JADE-toimintakeskuksesta, joka on tapahtuman toinen järjestäjätaho. 

Tapahtumassa keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja, joten tulossa on todella merkittävä iltapäivä. Muun muassa Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Sirpa Rautio pitää puheenvuoron meneillään olevasta selvityksestä ikäihmisten perus- ja ihmisoikeustilanteesta. Asioita ei kuitenkaan jätetä pelkkiin puheisiin, vaan osallistujat pääsevät työskentelemään yhdessä ja pohtimaan ryhmissä yhteisiä tarpeita, toimintatapoja ja -keinoja. 

Verkostoituminen ja keskustelu ikääntyvien maahanmuuttajien hyvinvoinnista jatkuu 2.10. järjestettävässä kansainvälisessä seminaarissa: Social Inclusion and Ageing Migrants. Lisätietoa tästä seminaarista Vallin nettisivuilla. 

Tervetuloa mukaan verkostoitumaan monikulttuurisen vanhustyön parissa!

Lisätietoa:

Aili Korteniemi
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry
aili.korteniemi@valli.fi
050 400 9485

Susanna Lehtovaara
JADE-toimintakeskus, Käpyrinne ry
susanna.lehtovaara@kapyrinne.fi
050 371 0555