Näkyykö Vallin kädenjälki hallitusneuvotteluissa

Valli ja monet järjestöt rakentelivat tavoitteita eduskuntavaalien varalle. Oliko vaatimuksillamme todellista vaikutusta? 

Onko mielekästä, että järjestöt esittävät vaatimuksiaan vaalien alla? Tiedämme sen juhannukseen mennessä, kun maallamme on uusi hallitus. Nyt vain muutamat asiat on saatu päätökseen asti. Tulevaisuus on vielä arvailujen varassa.

Vallin teemana on yksin asuvien asema. Olemme vaikuttaneet sekä julkisuudessa, että päättäjien piirissä. Uusi hallitus on kiinnostunut aiheesta, ja saimme syksyn seminaarille tukea hallituspuolueista.

Hankintalaki tulee hallitukselle ja eduskunnalle työstettäväksi. Saimme juuri Työ- ja elinkeinoministeriöltä lausuntopyynnön asiasta. Entiset kivikovat kannat voivat nyt pehmentyä ja mukaan voidaan saada sosiaalilainsäädännön vaateita, mutta se edellyttää jatkossakin kovaa työtä.

Yksityisen toiminnan asema ehkä muuttuu alallamme. Pienet yritykset ja voittoa tavoittelemattomat järjestöt ovat olleet pinteessä nykyisissä kilpailutuksissa. Arvelen uudelta hallitukselta löytyvän ymmärrystä pienten toimijoiden suuresta merkityksestä. Tässä meillä sosiaalialan järjestöillä on kokemusta ja näkemystä.

Työkenttämme on johdonmukainen, jatketaan tästä!