Nyt kokoamme myös valtakunnallisen ikäteknologiaverkoston!

Ikäteknologiakeskuksen ensimmäinen ikäteknologiaverkostotapaaminen järjestettiin Apuvälinemessujen yhteydessä Tampereella 7.11.2019.

Tilaisuuteen oli kutsuttu henkilöitä, jotka toimivat jollakin tapaa   ikäteknologian parissa: paikalla olikin mukava joukko mm. yritysten (markkinointi, tuotekehitys), oppilaitosten (tutkimus, hankkeet) ja hankintaorganisaatioiden (kunnat, kuntayhtymät ja yksityiset palveluntuottajat) edustajia. 

Tarve ikäteknologiaverkostolle on ollut selkeästi nähtävissä ja pidemmän aikaa. Eri toimijat eivät ole olleet kunnolla tietoisia toisistaan, ja monet tekevät ainakin osittain päällekkäistä työtä eri puolilla Suomea ja ikäteknologiakenttää. Tarkoituksena on nyt koota nämä toimijat yhteen ja tarjota heille yhteinen foorumi, jossa voi verkostoitua ja löytää yhteistyökumppaneita, mikä mahdollistaa uudet yhteistyöhankkeet. Jaamme myös tietoa, kokemuksia ja voimme yhdistää voimamme monin eri tavoin.

Yhteistyön mahdollisuus houkuttelee

Olemme Ikäteknologiakeskuksessa suunnitelleet verkoston koolle kutsumista koko syksyn ja kertoneet aikeistamme erilaisissa tilaisuuksissa niille henkilöille, joiden olemme tienneet olevan siitä kiinnostuneet. Kiinnostusta onkin ollut yllättävän paljon! Tampereen aloitustapaamiseen laitoimme henkilökohtaisia kutsuja eri tahoille, joiden tiedämme toimivan ikäteknologian parissa. Vain osa verkoston toiminnasta kiinnostuneista pääsi tulemaan mukaan tähän ensimmäiseen tapaamiseen, mutta uusia jäseniä tulee mukaan matkan varrella kaiken aikaa, joten lisäämme nimiä listoillemme sitä mukaa kun uusia innokkaita ilmoittautuu meille.  

Ensimmäinen tapaamisemme oli tunnusteleva ja kartoitimme siellä osallistujien kiinnostusta, toiveita ja tarpeita. Lyhyen Ikäteknologiakeskuksen esittelyn jälkeen pidettiin osallistujien esittelykierros ja keskusteltiin verkoston tulevasta toiminnasta. Sen jälkeen oli jo selkeästi aistittavissa tarve päästä verkostoitumaan: nopeasti muodostuikin mukavasti poreilevia keskusteluryhmiä, joissa selkeästi sovittiin jo jatkotapaamisista ja yhteistyökuvioista. Keskustelu solisi vilkkaana aina tilaisuuden päättymiseen asti ja kuulimme osallistujien sopivan lounastreffejä jatkokeskustelun merkeissä. Varsin onnistunut ja tarpeellinen tilaisuus siis kaikin puolin!

Kiinnostuitko? Tule mukaan!

Nyt alamme mainostaa verkostoa laajemmin ja etsimme siihen sopivia jäseniä: jos sinusta tuntuu, että olet etsimämme henkilö ja voisit hyötyä ikäteknologiaverkostosta, ota yhteyttä, niin lisäämme sinut listoille. Verkostomme toimintaa jatketaan seuraavaksi työpajalla 11.12.2019 klo 14.00-17.00 Vallin tiloissa Helsingin Sörnäisissä, Hämeentie 58-60 A 52. Työpajassa on tarkoitus miettiä tarkemmin verkoston tapaamisten toimintamuotoja.  Laitamme lähipäivinä sähköpostikutsun verkostoon jo liittyneille ja mukaan voi ilmoittautua os. kaisa.huuhtanen@valli.fi. Lisätietoja verkoston toiminnasta Kaisa Huuhtaselta p. 040 511 5976.