Sinä voit olla vapaaehtoinen! -selkoesite ilmestynyt

Sinä voit olla vapaaehtoinen! on helpolla selkokielellä kirjoitettu ja kuvin tuettu esite vapaaehtoistyöstä.

Esite on suunniteltu erityisesti maahanmuuttajaopetuksen ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden käyttöön. Se kertoo lukijalleen, mitä vapaaehtoistyö tarkoittaa, mitä vapaaehtoistyöstä saa, mitä vapaaehtoiselta odotetaan ja lopuksi innostaa kokeilemaan vapaaehtoistyötä eri esimerkkien kautta.

”Uuteen kotimaahan muuttaessa ihminen tarvitsee uusia harrastuksia, mielekästä tekemistä ja mahdollisuuksia osallistua sekä vaikuttaa. Parhaimmillaan vapaaehtoistyö voi olla kaikkea tätä! Siksi on tärkeää, että siitä on saatavilla helposti ymmärrettävää selkokielistä tietoa”, kuvaa Vallin projektisuunnittelija Aili Korteniemi.

Vapaaehtoistyöstä ei aikaisemmin ole julkaistu yleistä tietoa helpolla selkokielellä. Tähän haasteeseen Vallin ja Selkokeskuksen Yhdessä-toiminta lähti vastaamaan yhdessä osaavan ja laajan yhteistyöverkoston kanssa: African Care ry, Helsingin kaupunki, Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry, Kalliolan Setlementti ry, Kansalaisareena ry, Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry, Sininauhasäätiö sr ja Suomen Punainen Risti. Työryhmän lisäksi esitteen kuvia ja tekstejä on testattu Yhdessä-toiminnan järjestämissä vapaaehtoistoiminnan infoissa.

”Yhteistyössä on voimaa, sen on tämäkin projekti osoittanut! Toivomme, että mahdollisimman moni muukin toimija pystyisi hyödyntämään materiaalia joko kertoessaan vapaaehtoistyöstä tai toimiessaan uusien vapaaehtoisten parissa”, sanoo Korteniemi.

Voit tulostaa esitettä käyttöösi täältä, tai tilata ilmaisia painettuja esitteitä lähettämällä sähköpostia: info@valli.fi. Esitteeseen kehitetyt kuvat ovat myös kaikkien toimijoiden vapaasti käytettävissä ja löytyvät Kehitysvammaliiton Papunetin kuvapankista, kohdasta vapaaehtoistyö.

Lisätietoja:

Yhdessä-toiminta
Aili Korteniemi
aili.korteniemi@valli.fi
050 400 9485

Yhdessä:
https://www.valli.fi/yhdessae-toiminta/

Papunet: http://papunet.net/materiaalia/kuvapankki/luokka/vapaaehtoistyo