Suomi on suuri maa

Suomi on suuri maa. Samaan aikaan kun etelässä sataa vettä tammikuun parhaimpaan talveen, voi pohjoisessa nauttia ennätyksellisestä lumen määrästä ja paukkuvista pakkasista.

Suomi on suuri maa. Sen sisälle mahtuu monta onnellista ihmistä, lasta, nuorta ja vanhusta, täällä syntynyttä ja tänne toisaalta muuttanutta ja kaikkia meitä tarvitaan. Suomi on suuri maa.  Tänne mahtuu samaan aikaan myös eriarvoisuutta, vastakkainasettelua, niukkuutta ja köyhyyttä. Meidän tehtävämme VALLI ry:ssä on toimia vanhusten ja avun tarpeessa olevien elinolojen parantammiseksi. Meidän tehtävämme on tuoda esiin vanhuksen ääni ja oikeus läpi suuren Suomen ilman, että meidän täytyy asettaa vastakkain joitain toista, avun ja tuen tarpeessa olevaa väestöryhmää.

Meidän täytyy kiireesti tuoda esille se kaikki ilo ja hyvä arki, mitä vanhus- ja vapaaehtoistyössä toimivien ihmisten kautta välittyy. Muuten tässä suuressa ja ikääntyvässä maassa ei kohta riitä meitä tekijöitä, käsipareja ja sydämiä, jotka huolehtivat siitä, että jokainen suomalainen ikääntyvä saa arvokkaan vanhuuden. Sen, joka on meidän kaikkien perusoikeus.

Suomi on suuri maa. Meidän tulee huolehtia, että joka niemessä notkossa ja saarelmassa voi turvassa vanheta. Silloinkin, kun oma koti ei enää ole riittävän turvallinen paikka, on olemassa vaihtoehto, johon mennä. Suomi on paras paikka maailmassa, pidetään toisistamme huolta!

Hanna-Leena Ojalainen
VALLI ry:n puheenjohtaja